ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θέση στα λιμάνια που επιδιώκουν την ανάπτυξη του home porting επιδιώκει και το λιμάνι του Λαυρίου που εισήχθη δυναμικά στον «ανταγωνισμό» από το περασμένο έτος με την εταιρία Louis Cruises που όπως έγινε γνωστό φέτος θα πυκνώσει τις αφιξο-αναχωρήσεις από το συγκεκριμένο λιμάνι. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η διοίκηση του λιμένα βρίσκεται σε συζητήσεις με δύο ακόμη μεγάλες εταιρίες του τομέα της κρουαζιέρας με στόχο να χρησιμοποιήσουν τις λιμενικές του εγκαταστάσεις για home porting και με το αβαντάζ της γειτνίασης με το διεθνές αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Άλλωστε το λιμάνι μέσα στο περασμένο έτος ολοκλήρωσε παρεμβάσεις που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων κάτι που του δίνει ένα ακόμη στρατηγικό πλεονέκτημα συμπεριλαμβανομένων και των όσων προβλέπει ο κώδικας ασφάλειας ISPS καθώς επίσης και εκείνες που αναφέρονται στον τομέα της ακτοπλοΐας.

Τα στοιχεία πάντως του περασμένου έτους είναι θετικά καθώς προέκυψαν κέρδη εκμετάλλευσης της τάξεως των 628 χιλ. ευρώ έναντι 232 χιλ. ευρώ της χρήσης του 2011 ενώ αύξηση εμφάνισε και ο αριθμός των διακινούμενων επιβατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

theseanation

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης