Καρέ – καρέ κατέγραψε ο φακός την ευρεία επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των 700 περίπου μεταναστών, που επέβαιναν στο πλοίο «Baris», σημαίας Κιριμπάτι, νοτιοανατολικά της Κρήτης, το πρωί της Τρίτης.

Λίγες ώρες νωρίτερα το πλοίο είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου, καθώς έπλεε ακυβέρνητο, εξαιτίας μηχανικού προβλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βίντεο καταγράφεται η στιγμή που οι άνδρες του Λιμενικού προσεγγίζουν το φορτηγό και στη συνέχεια ανεβαίνουν στο κατάστρωμα ερευνώντας εάν υπήρχαν ένοπλοι διακινητέςΆμεσα κινητοποιήθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και στην περιοχή έσπευσαν τέσσερα παραπλέοντα πλοία καθώς και η Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Ύδρα».

Έπειτα από πολύωρες προσπάθειες και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες -καθώς στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως επτά μπορφόρ με κυματισμό δύο έως τριών μέτρων- τελικά, η Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού προσέδεσε με ασφάλεια το πλοίο «Baris».

Λίγες ώρες αργότερα, ξεκίνησε η επιχείρηση ρυμούλκησης, η οποία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, το πρωί της Τετάρτης, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας παρέλαβε εκτάκτως από το πλοίο μία 34χρονη έγκυο γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης