Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τις 11:00 το πρωί οπότε και δόθηκε το «πράσινο φως» από τους γιατρούς και τους διασώστες, η αποβίβαση των 750 περίπου μεταναστών από το φορτηγό πλοίο «Baris» που αγκυροβόλησε έξω από το λιμάνι της Ιεράπετρας.

Η διαδικασία διεκόπη, για περίπου μία ώρα, εξαιτίας έντασης που δημιουργήθηκε πάνω στο πλοίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία ομάδα μεταναστών, πιθανότατα από το Ιράκ, αρνούνταν πεισματικά να κατέβουν από το πλοίο ζητώντας από τις ελληνικές Αρχές να τους μεταφέρουν στην Ιταλία.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς ανέβηκαν στο πλοίο και κατεύνασαν τα πνεύματα με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να συνεχιστεί η διαδικασία της αποβίβασης.

Νωρίτερα, δύο μαχαιρωμένοι βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στα αμπάρια του φορτηγού πλοίου «Baris» το οποίο ήταν σε άθλια κατάσταση καθώς πάνω του ήταν στοιβαγμένοι 750 μετανάστες – από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν – ανάμεσά τους 100 παιδιά και 150 γυναίκες κάποιες εκ των οποίων σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτοι που πάτησαν το πόδι τους στο πλοίο ήταν οι άνδρες της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών οι οποίοι προχώρησαν σε συλλήψεις 12 ατόμων, που θεωρούνται μέλη του πληρώματος του δουλεμπορικού.

Μάλιστα, στα αμπάρια του φορτηγού πλοίου εντοπίστηκαν δύο μετανάστες οι οποίοι φέρουν τραύματα από μαχαίρι με τις αρχές να προσπαθούν να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Οι δύο μετανάστες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της περιοχής για να περιθάλψουν οι γιατροί τις πληγές τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης