«Προσδεθείτε σε λίγο βγαίνουμε στη στεριά» θα μπορούσε να είναι το παράγγελμα του καπετάνιου οι ελιγμοί του οποίου στοίχισαν σε υλικές ζημιές, κινητοποίηση και αγωνία για επιβαίνοντες και πλήρωμα.

Δυστυχώς όμως το χιούμορ, ελάχιστες φορές ξορκίζει το δυσάρεστο των καταστάσεων. Ένα σοβαρό και επικίνδυνο ναυτικό ατύχημα το οποίο προφανώς οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 15/5 στο λιμάνι της Παροικίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, το τουριστικό σκάφος «Κάλλιστο» στο οποίο επέβαιναν 24 επιβάτες και δεκατετραμελές πλήρωμα, προσέκρουσε, κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσής του σε προβλήτα ανατολικά του λιμανιού της Παροικίας, πάνω στα ιστιοφόρα «Κυκλάδες Σαν» και «Αστάρτη».

Και τα τρία σκάφη υπέστησαν εκτεταμένες ζημίες από την πρόσκρουση, ειδικότερα δε στο «Κυκλάδες Σαν» διαπιστώθηκε εισροή υδάτων, η οποία αντιμετωπίστηκε με την έγκαιρη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευτυχώς από το ατυχές συμβάν δεν υπήρξαν τραυματισμοί επιβατών ή μελών πληρώματος και δε σημειώθηκε επίσης θαλάσσια ρύπανση.

Τέλος καλό, όλα καλά, λοιπόν για όλους, πέραν των ζημιών που άφησε πίσω του το ατύχημα. Όπως ήταν φυσικό και τα τρία σκάφη που ενεπλάκησαν στο ατύχημα κρίθηκαν ως μη αξιόπλοα και απαγορεύτηκε ο απόπλους τους, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πάρου σχετικά με τα αίτια του ατυχούς περιστατικού.

Πηγή: parianostypos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης