Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών για τα ασφαλιστικά ταμεία του κλάδου:

Η κυβέρνηση ευρισκόμενη σε πλήρη σύγχυση ακυρώνει με τις πράξεις της τον ίδιο της τον εαυτό. Για πρώτη φορά παρατηρείται τέτοια ασυνεννοησία μεταξύ υπουργών της ίδιας κυβέρνησης, ανάλογη του πανικού που τους προκαλεί η αδιέξοδη πολιτική και η προσκόλληση τους στις τροϊκανές απαιτήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμαστε βεβαίως στην τροπολογία που φέρει τις υπογραφές των υπουργών Ναυτιλίας και Αιγαίου , Προστασίας του πολίτη και Εθνικής Άμυνας για εξάμηνη παράταση της δυνατότητας μετατροπής ή μη των ασφαλιστικών μας ταμείων σε ΝΠΙΔ και την άρνηση της συνυπογραφής της απο τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταικούρα.

Η συγκεκριμένη τροπολογία κανονικά θα έπρεπε να έχει ζητηθεί απο τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση Ιωάννη τον κύριο υπεύθυνο που μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί τα προαπαιτούμενα δεδομένα (συντελεστής βιωσιμότητας, καθορισμός ρήτρας αξιομάχου) καθώς και λύσεις σε μια σειρά απο ασάφειες που έχει ο σχετικός νόμος, προκειμένου να είμαστε σε θέση να πάρουμε την όποια απόφαση. Χωρίς αυτά τα δεδομένα ο μαθηματικός τύπος για τον καθορισμό του εφάπαξ δεν μπορεί να ολοκληρωθεί και να δώσει αποτέλεσμα.

Επειδή οι προθεσμίες τρέχουν και δεν μπορούμε πλέον να παίζουμε το κρυφτούλι και κυνηγητό μεταξύ των κυβερνητικών παραγόντων που παίζουν το παιχνίδι του καλού και του κακού η Ομοσπονδία μας, εφόσον δεν υπάρξει λύση μετά την ύστατη παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ στην κατεύθυνση της εξασφάλισης παράτασης της προθεσμίας, θα προχωρήσει άμεσα σε νομικές και άλλες ενέργειες, ταυτόχρονα με κινητοποιήσεις που θα λάβουν χώρα καθ όλο το επόμενο διάστημα, ακόμη και αν συμπέσουν εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέρμα τα αστεία, τέρμα τα ψέματα.Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης