Σε Bad Bank αναμένεται να μεταφέρει τα προβληματικά ναυτιλιακά δάνεια η Royal Bank of Scotland (RBS), προκειμένου να απαλλαγεί από αυτά και να εξυγιάνει τον ισολογισμό της.

Εκτιμάται ότι περίπου 4 – 5 δισ. δολ. θα μεταφερθούν στην “Bad Bank” από την συνολική της έκθεση σε ναυτιλιακά δάνεια των 16 δις δολ. αναφέρει ο ναυλομεσιτικός οίκος G. Moundreas.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η RBS θα ακολουθήσει την στρατηγική της σταδιακής πώλησης όπως έκανε και η Lloyds Bank που τον προηγούμενο χρόνο πούλησε 750 εκατ. δολ. και πριν 2 εβδομάδες περίπου πούλησε άλλα 500 εκατ. δολ. ναυτιλιακών δανείων.

Βάσει αυτής της στρατηγικής η RBS ενδεχομένως να πουλήσει 500 εκατ. δολ. τώρα και άλλα 500 εκατ. δολ. σε έξι μήνες περίπου ελπίζοντας ότι έτσι θα επιτύχει τις καλύτερες τιμές, ιδιαίτερα αν η αγορά συνεχίσει να βελτιώνεται.

Η άλλη εναλλακτική, σύμφωνα με τους αναλυτές είναι το να προχωρήσουν σε πώληση «πυροτέχνημα» των πιο τοξικών δανείων, με discount 80%, αναγνωρίζοντας μεν μεγάλη ζημία αλλά γλυτώνοντας από τα πιο επικίνδυνα δάνεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

theseanation

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης