Παρά τις όποιες αναλαμπές που παρατηρούνται στους δείκτες των ναυλαγορών, η κατάσταση στη ναυτιλία παραμένει κρίσιμη σε όλους του κλάδους, με αποτέλεσμα πολλές ναυτιλιακές εταιρείες να αντιμετωπίζουν προβλήματα που σπεύδουν να αξιοποιήσουν όσοι έχουν ρευστότητα, μεταξύ των οποίων και Έλληνες εφοπλιστές.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του κ. Σταμάτη Μόλαρη, ο οποίος εμφανίζεται να είναι πολύ κοντά στην απόκτηση μέσω της ναυτιλιακής του εταιρείας Alma Maritime επτά δεξαμενοπλοίων μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όνομα της Alma maritime συνδέθηκε πολλές φορές τις τελευταίες ημέρες με την εξαγορά της ναυτιλιακής εταιρείας με έδρα την Σιγκαπούρη, της FR8, η οποία ελέγχει τα επτά δεξαμενόπλοια.

Χθες, και η ηλεκτρονική έκδοση της Lloyds List αναφέρθηκε στην πιθανότητα αυτή. Ωστόσο η εταιρεία επιμένει να μην επιβεβαιώνει τη συμφωνία. Στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί θα πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες κινήσεις του τελευταίου διαστήματος στην αγοραπωλησία πλοίων από προβληματικές ναυτιλιακές εταιρείες, καθώς η συμφωνία αναμένεται να φθάσει στα 140 εκατ. δολ.

Naftemporiki.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης