Επιχειρησιακό δίπολο εκτιμάται ότι θα επιχειρήσει η Hutchinson στο Αιγαίο, η οποία ως γνωστόν επανήλθε εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων της αγοράς το επιχειρησιακό δίπολο θα κλείσει καθώς ως είναι γνωστό μετά από την πρώτη απόσυρση της Hutchinson από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που είχε ως συνέπεια και την κατάπτωση της εγγυητικής της, επένδυσε στις “απέναντι ακτές”, σε μια προσπάθεια να κατοχυρώσει τη θέση της στο Αιγαίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προσπάθεια της εν λόγω εταιρείας, που όπως αποκάλυψε το TheSeaNation, υψηλόβαθμα στελέχη της είχαν αλλεπάλληλες επαφές με επιχειρηματικούς κύκλους της Β. Ελλάδος, αποσκοπεί σε θέση στο μαλακό υπογάστριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δη εκείνο των Βαλκανίων, όπου οι αγορές θεωρούνται αναδυόμενες και πολλά υποσχόμενες ανεξαρτήτως οικονομικής ή άλλης κρίσης.

Στο μεταξύ, διάχυτες είναι οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση πιθανώς να εξετάζει τη δημιουργία Αρχής Λιμένος, ούτως ώστε να καταστεί δυνατός ο κρατικός έλεγχος απέναντι στις όποιες εξελίξεις που θα αποφασιστούν λίαν συντόμως περί παραχωρήσεων -ιδιωτικοποιήσεων λιμενικών εγκαταστάσεων.

Όπως έχει επισημάνει το TheSeaNation στον Πειραιά υφίσταται ζέον το κινεζικό ενδιαφέρον, ενώ για τα λιμάνια του Βόρειου Άξονα ζέον παραμένει το ενδιαφέρον τόσο της Hutchinson όσο και δύο μεγάλων εταιρειών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων μία εκ των οποίων στο παρελθόν είχε κάνει κρούση στις κυβερνήσεις της Ν.Δ.,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

χωρίς ωστόσο τότε να προχωρήσει η όποια διαδικασία καθώς οι πάντες είχαν αφοσιωθεί στις εξελίξεις του Πειραιά.

Όσον αφορά τα περιφερειακά λιμάνια το ενδιαφέρον τους ανεβαίνει καθώς η απελευθέρωση του ενδεχομένου ιδιωτικοποίησης  – παραχώρησης των αερολιμενικών εγκαταστάσεων που γειτνιάζουν προς αυτά, προσλαμβάνουν σημασίας για τους μελλοντικούς επενδυτές, κυρίως του τομέα της κρουαζιέρας.

Να σημειώσουμε ότι ήδη γνωστές μεγάλες εταιρείες κρουαζιερόπλοιων χρησιμοποιούν τα λιμάνια του Ηρακλείου και της Ρόδου ως αφετήριους λιμένες καθώς μέσω των γειτονικών αεροδρομίων, διακινούν με πτήσεις charter τους επιβάτες που προορίζονται για τα πλοία τους.

Theseanation.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης