Τη συνεργασία τους με στόχο την από κοινού διαχείριση ελληνόκτητων πλοίων ανακοίνωσαν η V-Ships ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους παροχής υπηρεσιών διαχείρισης παγκοσμίως και η Costamare η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο συνεργάτες θα δημιουργήσουν μία κοινή ομάδα από στελέχη στο πλαίσιο της V-Ships (Greece) η οποία θα αναλάβει τη διαχείριση πλοίων κάνοντας αρχή από 22 containerships που θα «εισφέρει» η Costamare.

Στην ομάδα διαχείρισης θα συμμετέχουν στελέχη της V-Ships και της Costamare ανέφεραν στη «Ν» στελέχη της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας και πρόσθεσαν ότι η συγκεκριμένη συμφωνία προσφέρει σημαντική ευελιξία στην Costamare και πρόσβαση σε ένα μεγάλο οργανισμό με παγκόσμια εμβέλεια.

Τα ίδια στελέχη διευκρίνιζαν ότι η συμφωνία δεν έχει καμία επίπτωση στα στελέχη της Costamare πολύ δε περισσότερο στην πολιτική πληρωμάτων που ακολουθεί η εταιρεία η οποία, όπως είναι γνωστό, αποτελεί έναν από τους βασικούς υποστηρικτές της ελληνικής σημαίας. Όπως διευκρινίσθηκε στη «Ν» η συμφωνία αφορά μόνο στην τεχνική διαχείριση, ενώ η εμπορική παραμένει στη Costamare. Το σημαντικό είναι η ευελιξία που αποκτούμε και η δυνατότητα να αναλάβουμε τη διαχείριση πλοίων τρίτων οι οποίοι θα επωφεληθούν από τις ανταγωνιστικές υπηρεσίες που προσφέρουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ από τον προσεχή Απρίλιο, θα επιτρέψει και στις δυο εταιρείες να αξιοποιήσουν από κοινού το πυκνό παγκόσμιο δίκτυο προμηθευτών που διαθέτουν επιτυγχάνοντας οικονομίες κλίμακας σε πολλά επίπεδα, τονίζεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Costamare, Κωστής Κωνσταντακόπουλος δήλωσε ότι η κοινή πρωτοβουλία θα προσφέρει πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όσο το δυνατόν ανταγωνιστικές τιμές.

«Παράδειγμα ευελιξίας»

Ο διευθύνων σύμβουλος της V-Ships, Clive Richardson, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η καινοτόμος συμφωνία των δυο μερών είναι ένα παράδειγμα της ευελιξίας που πρέπει να δείξουν οι εταιρείες εάν θέλουν να επιτύχουν στις πολύ δύσκολες συνθήκες που δραστηριοποιούνται. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η συμφωνία είναι η αρχή και τα δύο μέρη θα πορευθούν και στο μέλλον μαζί, αναπτύσσοντας τη συνεργασία τους πρόσθεσε ο κ. Richardson.

Όπως προαναφέρθηκε, στη συμφωνία προβλέπεται ότι η Costamare θα «εισφέρει» στην κοινή διαχείριση 22 πλοία από τα 47 του στόλου της. Τα υπόλοιπα 25 θα συνεχίσει να τα διαχειρίζεται η Costamare Shipping και η θυγατρική της με έδρα την Κίνα η Shanghai Costamare Ship Management. Επίσης η Costamare θα κρατήσει το management και των 10 υπό ναυπήγηση πλοίων της.

Ναυτεμπορική

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης