Ένα 12ήμερο αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σκουταρίου, «Η Βορδώνα», από τις 4 έως και τις 16 Αυγούστου,  για να γιορτάσει Σκουτάρι, τα «ΒΟΡΔΩΝΕΙΑ 2012».

Κεντρική εκδήλωση του Συλλόγου θα είναι, η μουσικοχορευτική βραδιά, τη Δευτέρα 13 Αυγούστου, στον Παλιόπυργο, στις 9:30 το βράδυ, με κέφι, γλέντι και χορό μέχρι το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δώδεκα ημέρες γεμάτες αθλητικές εκδηλώσεις, με κολύμβηση, BEACH VOLLEY, BEACH SOCCER, με τον αγώνα δρόμου (Γύρος του Σκουταρίου),  Διελκυστίνδα (σχοινί) και τσουβαλοδρομίες για μικρούς και μεγάλους.

Επίσης, έξι ήμερες από τη χρυσή εποχή του Ελληνικού Κινηματογράφου και όχι μόνο, στο σχολείο του χωριού, θα ψυχαγωγήσουν και θα δώσουν ξεχωριστή νότα πολιτισμού, στο Σκουτάρι.

Οι εκδηλώσεις, θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 16 Αυγούστου, στις 7:30 το απόγευμα, στον Παλιόπυργο, τιμώντας τη μνήμη του Ήρωα Σκουταριώτη Λοχαγού Σωτηρίου Σταυριανάκου, που έπεσε ηρωικά μαχόμενος, στη μαρτυρική Κύπρο, στις 16 Αυγούστου του 1974.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σωτήρης Βλαχουτσάκος, μιλώντας για τα «Βορδώνεια 2012», σημειώνει:

«Για άλλη μια χρονιά, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και σε πείσμα των καιρών, ο Σύλλογός μας, αντιστέκεται και γιορτάζει στο πανέμορφο Σκουτάρι, τα Βορδώνεια 2012.

Δώδεκα ημέρες με πλούσιες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις,  στο χωριό μας.

Με αισιοδοξία και δύναμη συνεχίζουμε. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε  τη μουσική λαϊκή μας παράδοση και ιδιαίτερα να διατηρήσουμε την τοπική μας πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά.

Με τη συμμετοχή των νέων μας, αλλά και των πιο μεγάλων Σκουταριωτών,  φιλοδοξούμε και φέτος, να ψυχαγωγήσουμε και να δώσουμε νότες ξενοιασιάς και χαράς, στους συγχωριανούς  μας μικρούς και μεγάλους, στους συντοπίτες μας Μανιάτες και Μανιάτισσες και σε όσες και όσους επιλέξουν το Σκουτάρι, για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές».

Πηγή: Pireas2day

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης