Ξαφνικά τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και εφημερίδες “ανακάλυψαν” την ακτοπλοΐα, τους ναυτικούς και την απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας…

Δύο τομείς έχει η χώρα μας που φέρνουν συνάλλαγμα δεκαετίες τώρα και η εθνική οικονομία μπορεί και στηρίζεται σε αυτούς. Τον τουρισμό και τη ναυτιλία. Το ναυτιλιακό συνάλλαγμα δεκαετίες τώρα εισέρρεε κατά δισεκατομμύρια δραχμές και στη συνέχεια κατά εκατομμύρια ευρώ, πάντα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου τον Οκτώβριο του 2009 έβγαλε από τη λίστα των υπουργείων το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας κανένας που αυτούς που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα δεν είπε μία κουβέντα ότι ναυτιλία δεν είναι μόνο οι πλοιοκτήτες αλλά και οι χιλιάδες ναυτικοί καθώς και οι απόμαχοι της θάλασσας. Είχε προηγηθεί και είχε αναγγείλει την κατάργηση του υπουργείου, ο “λαγός” Θ. Πάγκαλος που δεν θα …κοσμεί τα έδρανα της νέας Βουλής.

Μετά από περίπου 90 χρόνια το υπουργείο Ναυτιλίας καταργήθηκε και οι αποφάσεις για τη ναυτιλία λαμβάνονταν από τη Κατεχάκη, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ελέω Λιμενικού Σώματος!.. Αν είναι δυνατόν. Όταν βέβαια 15 μήνες αργότερα εδέησε ο κ. Παπανδρέου και τοποθέτησε τον κ. Παμπούκη υπεύθυνο για θέματα ναυτιλίας το “πουλάκι” είχε πετάξει…Το αποτέλεσμα ήταν ο κ. Παμπούκης να φύγει κακήν – κακώς από τον Πειραιά και στη συνέχεια να γελάνε και οι πέτρες από τη “ναυμαχία” Χρυσοχοϊδη – Γεωργιάδη!

Αυτή ήταν η πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου και της συγκυβέρνησης Παπαδήμου για τη ναυτιλία. Έρχεται τώρα η Άννα Διαμαντοπούλου – με την παγκόσμια πρωτοτυπία των φωτοτυπιών στα σχολεία – να λέει μπροστά στις κάμερες και στα μικρόφωνα ότι θα δώσει λύσεις για το καλό των νησιωτών και των επιβατών και ότι τα πλοία με κάθε τρόπο θα λύσουν κάβους Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη… Κάβοι δεν λύθηκαν, οι ναυτικοί “βράζουν” και οι απλοί ταξιδιώτες αναμένουν πως και πως να προσέλθουν στις κάλπες τον άλλο μήνα, για να …περιποιηθούν δεόντως αυτούς που νομίζουν ότι έχουν ακόμη τη δύναμη να παίζουν με τη νοημοσύνη όλων!…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης