Νάσος Πουλακίδας

Την ελληνική πλοιοκτησία κάλεσε να στηρίξει την πατρίδα ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Π. Πικραμένος κατά την ομιλία του στα “Ποσειδώνια”. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός είπε “πικρές” αλήθειες διότι δεν τον ενδιαφέρει κανένα πολιτικό κόστος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Πικραμένος επεσήμανε ότι η ναυτιλία υπήρξε ανέκαθεν ένας δυναμικός κλάδος της εθνικής μας οικονομίας που διαπρέπει εντός και εκτός της χώρας δημιουργώντας πλούτο, ενώ παράλληλα υπενθύμισε τους δεσμούς της ναυτιλίας με την Ελλάδα.

Ακόμη ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός σημείωσε ότι είναι χρέος της Πολιτείας να στηρίξει και να σεβαστεί την ιδιαίτερη δυναμική του κλάδου που έχει φέρει την ελληνική ναυτιλία στη κορυφή του κόσμου.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε σε κάθε καλόπιστο αναγνώστη ότι από το 2000 μέχρι και πέρσι η ναυτιλία συνεισέφερε 154 δισ ευρώ στη χώρα μας σε εισπράξεις υπό τη μορφή υπηρεσιών μεταφορών. Όμως, από το ποσόν αυτό περίπου το 40% επανεξήχθη στο εξωτερικό αφού οι ναυτιλιακές εταιρείες πληρώνουν για υπηρεσίες παρεχόμενες από άλλες χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ, λοιπόν, η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει – όπως οι περισσότεροι υπολογίζουν – από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα πρέπει να αξιοποιήσει τη δυναμική της ναυτιλίας.

Χρειάζεται άμεση επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και οι επικεφαλής του με καλόπιστο διάλογο να πάρουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την ποντοπόρο ναυτιλία, την ακτοπλοΐα, το γιότινγκ, τη κρουαζιέρα κ.α.

Ο Πειραιάς πρέπει επιτέλους να βρει τη δυναμική του, να παραμείνει το πρώτο λιμάνι της Μεσογείου, να εισακουστούν οι προτάσεις της δημοτικής αρχής προς όφελος της πόλης και να υπάρξει συνεργασία με τη διοίκηση του ΟΛΠ.

Επιτέλους οι πολιτικοί μας θα πρέπει να σταματήσουν τη μικροπολιτική, τις μεγαλοστομίες και τους πειραματισμούς…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης