Νάσος Πουλακίδας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποτέ κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης ο τόπος δεν έχει ζήσει τέτοια γεγονότα, από ανθρώπους που κατείχαν θέσεις – κλειδιά, στη πολιτική σκηνή.

Από έναν υπουργό Οικονομικών και έναν ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Ο λόγος για τον Γ. Παπακωνσταντίνου και τον Ι. Διώτη. Αυτά που ισχυρίζονται καθημερινά για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, έχουν καταντήσει την όλη υπόθεση, ένα κακόγουστο σίριαλ, που όμοιό του δεν έχει συμβεί.

Δεν ντρέπονται για αυτά που λένε δεξιά και αριστερά καθημερινά. Αλλά και ο κ. Διώτης δεν κοκκινίζει με όσα έχει αναφέρει το τελευταίο δίμηνο για τη λίστα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη μία δεν γνώριζε για τη λίστα, την άλλη δεν ήξερε αν ήταν προιόν υποκλοπής ή όχι, στη συνέχεια αν έκανε αντίγραφο το στικάκι και τέλος να καταθέτει δια υπομνήματος ότι και αντίγραφο έκανε και το πρωτότυπο που του έδωσαν το κατέστρεψε!.. Τι να πρωτοθαυμάσουμε από τη συνέπεια των λόγων και των έργων του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού.

Αυτός ο κύριος με το “αστέρι” της πολιτικής τον Γ. Παπακωνσταντίνου κρατούσαν στα χέρια τους το υπουργείο Οικονομικών και το ΣΔΟΕ. Αυτοί θα μάς έσωναν!..Εδώ τα ψέματα δεν έχουν τελειωμό για τη λίστα Λαγκάρντ, τώρα που και οι δύο στριμώχτηκαν στα σχοινιά. Σκεφθείτε πως λειτουργούσαν όταν είχαν το πάνω χέρι στους τομείς ευθύνης τους. Αναλογιστείτε την έπαρση και την αλαζονεία των ανδρών. Ιδιαίτερα του πρώην υπουργού, ο οποίος επί παντοδυναμίας του – ελέω Γ. Παπανδρέου – αρνούνταν ακόμη και να δει έστω και για δευτερόλεπτα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως κάποιοι έχουν καταγγείλει.

Αντί και οι δύο να ζητήσουν ταπεινά συγνώμη για τις πράξεις τους, συνεχίζουν να προκαλούν τη κοινή γνώμη με τις απίθανες καθημερινά δικαιολογίες τους. Φαίνεται πως δεν γνωρίζουν το ότι “η σιωπή είναι χρυσός”..Ας τους το υπενθυμίσουν οι συνήγοροι τους. Καιρός είναι.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης