Εδώ και λίγο καιρό είναι σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί του Δήμου Πειραιά για τα κτίρια που του ανήκουν και που εδώ και χρόνια μένουν αναξιοποίητα. Ο Πύργος του Πειραιά που στέκει σαν «φάντασμα» δεκαετίες τώρα, η Ράλλειος, το μπόουλινγκ, οι δύο πλαζ του Πειραιά που υπάρχουν αντιδράσεις από ομάδες της αντιπολίτευσης κτλ.
Η Ράλλειος, το τούβλινο «έκτρωμα» στην καρδιά του Πειραιά, δίπλα από το «καμάρι» της πόλης το Δημοτικό Θέατρο, πότε χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ, πότε ως χώρος διαφήμισης τεράστιων πινακίδων. Μέχρι που έφυγαν κι αυτές κι εκείνο που βλέπει ο Πειραιώτης τώρα και όχι μόνο, είναι το άδειο κουφάρι. Τα μπετά και τα τούβλα. Ένα αντιαισθητικό θέαμαστο κέντρο της πόλης.

Μιλώντας χθες στην εκπομπή του ραδιοφώνου του Πειραιά, τα παράπονά σας στο Δήμαρχο, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος ήταν ξεκάθαρος:
ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΩ ΤΟ ΚΟΥΦΑΡΙ ΤΗΣ ΡΑΛΛΕΙΟΥ ΑΝ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
Να ανακοινώσω μέσω του ραδιοφώνου, ότι αν η διεθνής αγορά δεν επιδείξει ζωηρό και σοβαρό ενδιαφέρον για το κουφάρι της Ραλλείου, θα το γκρεμίσω για να αναδειχτεί το μεγαλείο του Δημοτικού Θεάτρου και να μεγαλώσει η πλατεία. Δεν παίζουμε με συμφέροντα.
Δεν ήθελαν το εργοστάσιο της ΗΒΗ να γίνει στο ελεύθερο οικόπεδο κλινική, νοσοκομείο και ανάδειξη του νεοκλασικού κτηρίου.
Θα προχωρήσουμε. Ήδη, για τον Πύργο υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον από την αγορά. Αξιοποιούμε την περιουσία μας. Παίρνουμε σχεδόν στο σύνολό της από τους καταπατητές και αυτό τους κάνει να θυμώνουν. Κερδίζουμε το ΣΕΦ, την Παγόδα. Θα κερδίσουμε και το Παλατάκι και θα το αξιοποιήσω και για αθλητικές εγκαταστάσεις.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Την προσεχή Τετάρτη έχουμε μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα την επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου. Θα αναστείλω την εφαρμογή της προγραμματικής σύμβασης για ένα χρόνο, για φέτος, διότι δεν είναι δυνατόν να συμμετέχει π.χ η Περιφέρεια, μίλησα με τον κ. Σγουρό, είναι φίλος μου, είναι συνεργάσιμος, μου είπε δεν μπορώ να δώσω χρήματα σε ένα Δήμο. Δεν πειράζει. Έχω εξασφαλίσει τους πόρους από το Υπουργείο Εσωτερικών, με εντολή του Πρωθυπουργού. Βεβαίως, μιλώ και με τον κ. Αρβανιτόπουλο και με τον κ. Τζαβάρα, οι οποίοι δεσμεύονται ότι θα δώσουν και αυτοί τα χρήματα που τους αναλογούν.
Το Δημοτικό Θέατρο θα λειτουργήσει φέτος. Μπορεί την Τετάρτη, να οριστικοποιήσουμε και την ημερομηνία παράδοσης από τους εργολάβους στο Υπουργείο Πολιτισμού και από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Δήμο. Με το που θα μας το παραδώσουν, θα λειτουργήσει αμέσως, αυτό το περίλαμπρο Δημοτικό Θέατρο, το καλύτερο της Ευρώπη με τους ανθρώπους του Πολιτισμού του Πειραιά, ανεξαρτήτως πολιτικής και ιδεολογικής προτίμησης. Κανείς Δημοτικός Σύμβουλος δεν θα συμμετέχει στην εφορία του Δημοτικού Θεάτρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης