Η μεγάλη δουλειά έγινε εκείνο το καλοκαίρι του 87, όταν οι Έλληνες ενωμένοι «τρελάθηκαν» για πρώτη φορά με την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ από την παρέα του Γκάλη και του Γιαννάκη, κόντρα στους πανίσχυρους Σοβιετικούς.
Από τότε πέρασαν αρκετά χρόνια. Οι άνθρωποι του μπάσκετ όμως κατάφεραν να μην αναγκαζόμαστε να μνημονεύουμε μόνο εκείνη την τεράστια επιτυχία.
Μέχρι τη στιγμή που μιλάμε, η Εθνική μπάσκετ, πρωταγωνιστεί σε όλες τις διοργανώσεις και δεν είναι μόνο τα μετάλλια που έχει κατακτήσει, αλλά κυρίως οι εμφανίσεις της εκείνες που κάνουν τους αντιπάλους όχι μόνο να τη σέβονται, αλλά στην κυριολεξία να την τρέμουν.
Γιατί είναι κανόνας πια, πως όταν η μπάλα «καίει» και η Εθνική μας είναι πίσω στο σκορ, το ματς, θα γυρίσει σίγουρα!
Έχει περάσει στο DNA  των παικτών, πως ότι και να γίνει, δεν τα παρατάμε ποτέ. Ο καλώς εννοούμενος τσαμπουκάς, βγαίνει στο παρκέ και με τη βοήθεια του προπονητή και το σύστημα που επιλέγει, έρχεται η νίκη.
Να, για παράδειγμα στο παιχνίδι με τους γηπεδούχους Κροάτες. Όλη την ώρα ήταν μπροστά στο σκορ, τα έβαζαν οι άτιμοι και όλα κι από παντού, όμως όταν ήρθε η ώρα να αναδείξει νικητή το ματς, άρχισαν τα ωχ από την εξέδρα εκείνων και τα όλε, από τη δική μας.
Γιατί δεν ήταν μόνο αυτός ο τσαμπουκάς των παικτών, αλλά και το δολοφονικό ένστικτο του Βασίλη Σπανούλη  που δεν καταλαβαίνει τίποτα. Είναι και η καθοδήγηση που έχει η ομάδα και από τον πάγκο.
Γιατί ο Κατσικάρης, είδε πως ο Καλάθης δεν  ήταν σε καλή βραδιά. Και επέλεξε ένα σχήμα με τρία γκαρντ που μπλόκαρε τους αντιπάλους οι οποίοι πιέστηκαν και αναγκάστηκαν σε λάθη.
Σύστημα: Πώς θα γυρίσω το ματς!
Είναι ακριβώς το ίδιο που συναντάμε στο πολιτικό σκηνικό. Μόνο που εκεί δεν υπάρχει το σύστημα. Γιατί όλοι, έχουν προτάσεις. Προεκλογικά όλα λύνονται. Στην πράξη όμως, έρχονται τα …. Μνημόνια!
Γι αυτό οι έλληνες, ας  χαρούν αυτές τις δύο εβδομάδες του Ευρωμπάσκετ, μιας που αυτή η Εθνική ομάδα, δείχνει ότι θα φτάσει πολύ ψηλά.
Και η μεγάλη ειρωνεία! Ο τελικός του θεσμού, είναι προγραμματισμένος για τις 20 του μήνα. Το βράδυ των εκλογών.
Φαντάσου λέει να το σηκώσουμε και ο Μεϊμαράκης να νομίζει ότι αυτοί με τις γαλάζιες σημαίες που βγήκαν στους δρόμους, είναι δεξιοί και τον επευφημούν! !!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης