Κάτι «περίεργο» συμβαίνει στην «μαγευτική μας χώρα» και μετά το «ότι δηλώσεις είσαι», έρχεται και το «ότι θέλω κάνω»!
Δεν εξηγείται διαφορετικά η κίνηση του Λιμενικού ταμείου Πύργου να μετατρέψει ένα φορτηγό του σε … απορριμματοφόρο για να πετάξει στη χωματερή του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Πριν λίγες μέρες υπήρξε καταγγελία στην Αστυνομική Διεύθυνση Πύργου, πως ένα φορτηγό μεταφέρει παράνομα σκουπίδια σε χωματερή.
Όντως άνδρες της διεύθυνσης που έφθασαν στο σημείο αντιλήφθηκαν ότι το φορτηγό που ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο Πύργου, είχε μετατραπεί παράνομα φυσικά σε «σκουπιδιάρα» και μετέφερε υλικά άγνωστα από πού. (πιθανά να ήταν και απόβλητα πλοίων).
Ο οδηγός φυσικά συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άραγε οι τοπικοί κύριοι βουλευτές ενημέρωσαν τον Υπουργό Ναυτιλίας, για ένα περιστατικό που το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης δεν έχει δώσει έγκριση για την ενέργεια αυτή.
Ας συνεννοηθούνε μεταξύ τους και ας ενημερώσουν και τον Υπουργό μετά χωρίς μονομερείς τοποθετήσεις.
Παρ΄ όλο που η ενέργεια αυτή έχει επαναληφθεί, όπως λένε κάτοικοι και φορείς της περιοχής,  φαίνεται πως η Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου δεν «φοβάται».
Στην Ελλάδα, δόξα τω Θεό υπάρχουν συγκεκριμένες εταιρείες που φορολογούνται γι αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Την αντιρύπανση, είτε στερεών, είτε υγρών, είτε  άλλων αποβλήτων από θάλασσα και στεριά.

Όπως λέει κάτοικος του Πύργου Ηλείας :
«Πρόσφατα κάποιοι προσπάθησαν να ενημερώσουν τον τοπικό πληθυσμό της  Ηλείας αλλά και όσους αφιερώνουν χρόνο σε ανούσια δημοσιεύματα για την κατάσταση διαχείρισης των σκουπιδιών στο λιμάνι του Κατάκολου.
Στην ουσία εξάρουν την προσπάθεια του κου Μπαξεβανάκη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας που με την ισχυρή του επιχειρηματολογία έπεισε, λένε,  τον Υπουργό κο Δρίτσα να υπογράψει το σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων στο Κατάκολο.
Άραγε ποια θα ήταν η ισχυρή επιχειρηματολογία και πως την κατάλαβε ο κος Δρίτσας. Του τα εξήγησαν όλα ή μονομερώς?
Αναρωτήθηκε ο κος Υπουργός πως είναι δυνατόν ο Δήμος Πύργου να μην είναι σε θέση να διαχειρίζεται τα απορρίμματα του Δήμου του, αλλά να αναλαμβάνει και την διαχείριση των απορριμμάτων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου;  Εδώ είναι σε όλους γνωστό ότι εδώ και αρκετούς μήνες, ο Δήμος είναι ανήμπορος να διαχειριστεί τα απορρίμματά του, δημιουργεί τεράστια προβλήματα τόσο στην δημόσια υγεία των δημοτών του, όσο και στην ρύπανση του περιβάλλοντος. Όπως όλοι γνωρίζουμε και ειδικότερα εμείς οι κάτοικοι της Πελοποννήσου, δεν υπάρχει νόμιμος χώρος τελικής διάθεσης. Που πάνε τα απορρίμματα; Δεν αναρωτιέται ο κος Υπουργός και οι κόλακες της αυλής για το που καταλήγουν αυτά; 
Δεν ενδιαφέρεται κανείς για την δημόσια υγεία και για την προστασία του περιβάλλοντος; 
Τι αδειοδοτήσεις έχει ο Δήμος Πύργου για  να συλλέγει και να μεταφέρει απορρίμματα και στη συγκεκριμένη περίπτωση και τα απορρίμματα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου; 
Έχει τον απαιτούμενο εξοπλισμό και μέσα για την εξυπηρέτηση των πλοίων που καταπλέουν στο λιμένα αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου; 
Είναι εύλογα ερωτήματα που θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να μας απαντήσουν αλλά και να είχαν ενημερώσει τον Υπουργό πριν υπογράψει. 
Πως είναι δυνατόν ο κ. Υπουργός Ναυτιλίας να εγκρίνει το Σχέδιο παραλαβής και διαχείρισης αποβλήτων και καταλοίπων φορτίου πλοίων που καταπλέουν στο λιμένα Κατάκολου με τη σύμβασή του με το Δήμο;
Ο Δήμος Πύργου δεν είναι σε θέση να διαχειρίζεται τα απορρίμματα του Δήμου του αλλά προέβη στην υπογραφή σύμβασης με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου, μη όντας αδειοδοτημένος για την διαχείριση των επικινδύνων, των μη επικινδύνων κλπ. 
Επειδή η προστασία του περιβάλλοντος και της υγεία μας είναι θέματα που μας αφορούν όλους, θα πρέπει άπαντες οι αρμόδιοι φορείς να λύσουν άμεσα αυτά τα ζητήματα και να πάψουν με εικονικές συμβάσεις να «καλύπτουν» τόσο σοβαρά θέματα». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης