Στα 1,8 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου του Νηρέα στο α’ εξάμηνο 2012, έναντι 140 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ τα EBITDA αυξήθηκαν στα 13,9 εκατ. ευρώ. Αναλυτικά, τα κέρδη του ομίλου προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και της επίδρασης της αποτίμησης των βιολογικών αποθεμάτων (EBITDA προ επίδρασης βιολογικών αποθεμάτων) αυξήθηκαν σε 13,9 εκατ., έναντι 11,4 εκατ. το εξάμηνο του 2011.

Τα ανωτέρω αποτελέσματα είναι σημαντικά διότι επιτεύχθηκαν παρά την κατά 15% άνοδο του κόστους των πρώτων υλών, η οποία προήλθε τόσο από την ανάκαμψη των τιμών τους όσο και από την υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου ΗΠΑ (οι πρώτες ύλες τιμολογούνται σε δολάρια ΗΠΑ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Α. Μπελές, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος δήλωσε: «Στην αρχή του έτους είχαμε δεσμευθεί ότι θα επιδιώκαμε την αύξηση των εξαγωγών μας στις νέες αγορές, τη μείωση του λειτουργικού μας κόστους, αλλά και την προσεκτική διαχείριση των ταμειακών μας ροών. Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου πιστοποίησαν ότι πάνω σ’Α αυτούς τους στόχους δουλέψαμε όχι μόνο εντατικά, αλλά και αποτελεσματικά. Βελτιώσαμε τη λειτουργική μας κερδοφορία, παρά τις σημαντικές αυξήσεις τιμών που παρατηρήθηκαν στο μέτωπο των πρώτων υλών. Αυξήσαμε τις ήδη υψηλές εξαγωγές μας, διευρύνοντας την παρουσία μας στις νέες αγορές-χώρες. Καταφέραμε όχι μόνο να περιορίσουμε τον καθαρό τραπεζικό μας δανεισμό, λόγω των θετικών ελεύθερων ταμειακών ροών που σημειώσαμε, αλλά και να μετακυλήσουμε χρονικά ένα αξιοσημείωτο ποσοστό του συνολικού μας δανεισμού.

Αναμφίβολα, προς την ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Όλα αυτά μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι για τις επιδόσεις μας το 2012, παρά τις συνεχιζόμενες δυσκολίες της οικονομίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης