ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το θέμα της χάραξης της γραμμής παλαιού αιγιαλού, αιγιαλού και παραλίας στο Καλαμάκι και το Λαγανά, αλλά και σε άλλες περιοχές του νησιού μας έχει απασχολήσει την επικαιρότητα, δεδομένου ότι διεμβολίζεται το σχέδιο πόλης του Λαγανά, ενώ ο παλαιός αιγιαλός εντοπίζεται και σε απόσταση μεγαλύτερη των 500 μέτρων από το χειμέριο κύμα, καθώς σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν ακίνητα, τα οποία διεκδικεί το δημόσιο, σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για όλους τους Έλληνες.
Οι προσφυγές συμπολιτών μας στα ανώτατα διοικητικά δικαστήρια είναι πολλές αφού θεωρούν ότι οι απαλλοτριώσεις της περιουσίας τους δεν γίνεται με τη νόμιμη αποζημίωση.
Η πρώτη δικαίωση αφορά τους προσφεύγοντες Γεωργία Θεοδωράκη, “Λίμνη Μακρή” ΕΞΤΑΕ, Αναστάσιο Κλάδη, Ολγα Κλάδη, “Ιόνιο Τουριστική” Α.Ε., Αχιλλέα Πάμπαλο και την εταιρεία “Ξενοδοχεία Λούης” Α.Ε.
Η δημοσίευση των αποφάσεων της επταμελούς συνθέσεως του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ ακύρωση εκείνη του τότε Γενικού Γραμματέα Ιονίων Νήσων για τον καθορισμό των ορίων του παλαιού αιγιαλού στην περιοχή του Κόλπου του Λαγανά, κατόπιν των προσφυγών που άσκησαν κατ´ αυτής από το έτος 2005, και συζητήθηκαν στο ΣτΕ στις 4 Φεβρουαρίου 2009.

imerazante

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης