Η χθεσινή εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και οι αποκαλύψεις της Ζούγκλας, έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στον απλό κόσμο, που τις περισσότερες των περιπτώσεων αδυνατεί να κατανοήσει τα ποσά που «παίζονται» σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συμφωνίες για τα εξοπλιστικά και οι μίζες που άλλαξαν χέρια το επίμαχο διάστημα, κάνουν τον κόσμο όχι απλά αγανακτισμένο, αλλά να ανεβαίνει στα κεραμίδια! Τη στιγμή μάλιστα που βλέπει στην πόρτα του να φτάνουν το ένα μετά το άλλο τα …μπιλιετάκια από εφορίες, ΔΕΗ κ.ο.κ.

Μου έλεγε το πρωί ένας αξιοπρεπής γεράκος, που παλεύει να ζήσει με την πενιχρή σύνταξή του και παράλληλα να βοηθήσει και τις δυο του κόρες, που είναι παντρεμένες με οικογένεια αλλά χωρίς δουλειά:

«Επειδή δεν ξέρω πόσο θα ζήσω ακόμη, αποφασίσαμε να μεταβιβάσουμε το σπίτι που μένουμε στις κόρες. Το σπίτι αυτό είναι χτισμένο πριν από 45 χρόνια. Κι έρχεται ο μηχανικός και μου λέει, 500 ευρώ πρόστιμο για το πίσω μπαλκόνι κι άλλο 500 η αμοιβή μου. Ρε κερατά του λέω, αυτά εδώ δεν είναι συμβόλαια του σπιτιού; Πριν από 45 χρόνια όταν το πήρα δεν πλήρωσα κανονικά; Υπήρχαν τότε ημιυπαίθριοι;  Το υποβάλλω κάθε χρόνο στη δήλωσή μου και τώρα ζητάτε να το ξαναπληρώσω;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντί να πάνε να πάρουν τα λεφτά που έκλεψε ο Άκης και η παρέα του, βρήκαν εμένα να πληρώσω τα σπασμένα; Αν δεν τα φέρουν πίσω, όχι μόνο εγώ, όλοι οι έλληνες θα γίνουμε Χρυσαυγίτες στη νοοτροπία. Θ αρχίσουμε να σπάμε»!!!

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής. Τον κόσμο τον αναγκάζουν να σκέφτεται να ξεσπάσει με τρόπους ακραίους. Χρυσαυγίτικους.

Γι αυτό, ας προσέχουν όλοι τους γιατί το παράδειγμα του συμπαθητικού συνταξιούχου, είναι η εικόνα της σημερινής κοινωνίας, έτσι όπως την φτιάξανε.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης