Σκληρή απάντηση έδωσε ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος στις καταγγελίες του Δημοτικού Συμβούλου Ιωσήφ Βουράκη, σχετικά με τα ποσά που ξοδεύτηκαν για το πάρκο Δηλαβέρη.
Απατώντας ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι όλα είναι στο φως και οι διαγωνισμοί για το έργο, έγιναν με τέτοιο τρόπο ώστε να «αναγκάσει» το Υπ. Περιβάλλοντος να δώσει συγχαρητήρια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του Δήμου Πειραιά:
«Το έργο ανάπλασης του Άλσους Δηλαβέρη ήταν χρέος τιμής και ευγνωμοσύνης απέναντι στο μεγάλο ευεργέτη της πόλης Κρίτωνα Δηλαβέρη. Η δημοτική αρχή το παρέλαβε ως ένα ακόμη «στοιχειωμένο όνειρο» που είχε παραδοθεί σε τοξικομανείς και …εκπαιδευτές σκυλιών από την κατά τα άλλα συμπαθή ομάδα μεταναστών από το Πακιστάν.
Σε αυτό το αίσχος που πρόσβαλλε τους πάντες αποφάσισε η δημοτική αρχή να βάλει τέλος και να προχωρήσει σε ανάπλαση του Άλσους ώστε να είναι προσβάσιμο σε όλους τους Πειραιώτες αλλά και σε όλους τους επισκέπτες του.
Σήμερα, εκεί που βρισκόταν ένας εγκαταλελειμμένος χώρος παραβατικότητας υπάρχει ένα από τα ωραιότερα άλση της Αττικής. Προκειμένου να συμβεί αυτό δούλεψαν ώρες, εβδομάδες και μήνες εργαζόμενοι του Δήμου με περίσσευμα όχι μόνο εργατικότητας αλλά και αγάπης για το περιβάλλον και την πόλη.
Ως κύριος πόρος της Ανάπλασης χρησιμοποιήθηκαν τα έσοδα της πώλησης μέσω μιας μοναδικής και διαφανούς δημοπρασίας που έγινε στο «Βεάκειο», του αυτοκινήτου του Κρίτωνα Δηλαβέρη. Ένα αυτοκίνητο που είχε εγκαταλειφθεί για δεκαετίες, τρέφοντας την ελπίδα κάποιων, ότι θα κατέληγε στα χέρια τους, χωρίς να ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ.
Στη δημοπρασία πρότυπο ακόμη και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, που έγινε με τη συμμετοχή φορέων και εκπροσώπων της πόλης και συλλεκτών αυτοκινήτων από όλη την Ευρώπη, το αυτοκίνητο- αντίκα του Κρίτωνα Δηλαβέρη πωλήθηκε 405.000 ευρώ.
Με απόφαση του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου το ποσό «δεσμεύτηκε» για να αξιοποιηθεί όλο για την ανάπλαση του Άλσους, όπως και έγινε.
Παράλληλα, μετά από πρωτοβουλίες του Δημάρχου Πειραιά, ανατράπηκε απόφαση του «Πράσινου Ταμείου» το οποίο δεν είχε συμπεριλάβει τον Πειραιά σε χρηματοδοτούμενα έργα.
Αποτέλεσμα ήταν να ενταχθούν και το Άλσος Δηλαβέρη και το Στρατόπεδο Παπαδογιωργή, που και αυτό είχε παραδοθεί σε καταπατητές και μετά από σκληρό δικαστικό αγώνα της δημοτικής αρχής επέστρεψε στο Δήμο Πειραιά.
Για μας είναι αυτονόητο ότι όλες οι διαδικασίες για προμήθεια υλικών, που αφορούσαν την ανάπλαση του Άλσους Δηλαβέρη, έγιναν με διαγωνισμούς, που ο κάθε δημοτικός σύμβουλος όφειλε να τους γνωρίζει και μάλιστα επετεύχθησαν εκπτώσεις μεγαλύτερες από κάθε άλλη εποχή του παρελθόντος.
Οι 480.000 ευρώ εξοικονομήθηκαν με καλύτερη διαχείριση και με περιορισμό κάθε σπατάλης του παρελθόντος.
Κατηγορείται λοιπόν ο Δήμος γιατί κάνει έργα πνοής που ζωντανεύουν τον Πειραιά;
Εμείς προκαλούμε και προσκαλούμε κάθε δημότη, δημοτικό σύμβουλο να ελέγξει όλες τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.
Μάλιστα, με διαφάνεια και δημόσιους διαγωνισμούς θα προχωρήσουμε στην αξιοποίηση του Άλσους με τη δημιουργία:
1. Γηπέδου μπάσκετ (προϋπολογισμού 150.000 ευρώ)
2. Υπαίθριου θεάτρου (προϋπολογισμού 150.000 ευρώ)
3. Της μετατροπής της οικίας του Κρίτωνα Δηλαβέρη, στον μεγαλύτερο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Πειραιά
(ύψους 2.300.000 ευρώ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δημοτική αρχή ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με μεμονωμένες και θλιβερές εξαιρέσεις που έχουν κάνει επάγγελμα να βάζουν λάσπη στον ανεμιστήρα και να την πετούν.
Οι νοοτροπίες αυτές κράτησαν τον Πειραιά καθηλωμένο για χρόνια και ευθύνονται για πολλά.
Εμείς κοιτάμε μπροστά και βάζουμε τον πήχη ψηλά. Αυτό φαίνεται από τα έργα που γίνονται και προγραμματίζονται, φαίνεται από την επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου, από την απόφασή μας να ξαναφτιάξουμε το ρολόι-σύμβολο του Πειραιά, από τη δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, χώρων πρασίνου, αξιοποίηση κτιρίων, από την καθαριότητα κα.»

Η αλήθεια είναι ότι στη θητεία του Β. Μιχαλολιάκου, έχουν γίνει αρκετά πράγματα στην πόλη, με αποκορύφωμα την επανέναρξη του Δημοτικού Θεάτρου.
Η πόλη έχει καθαρίσει από τα σκουπίδια και πολλές πλατείες άλλαξαν όψη με αναπλάσεις που έγιναν.
Αν πράγματι καταφέρει να «ξαναστήσει» και το ρολόι-σύμβολο της πόλης, που υποσχέθηκε ότι θα κάνει, τότε αναμφισβήτητα θα μείνει στην ιστορία ως ο πιο πετυχημένος Δήμαρχος του Πειραιά των τελευταίων ετών, από τη μεταπολίτευση και μετά.
Ωστόσο, επειδή και στις Τοπικές κοινωνίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπάρχουν και θα υπάρχουν οι κομματικές αντιπαραθέσεις, πάντα οι όποιοι αντίπαλοι θα ελέγχουν τη Δημοτική Αρχή, που είναι βέβαια και το σωστό.
Μακάρι να φτάσουμε στο σημείο ως χώρα, οι πόλεις να εκλέγουν Δημάρχους με βάση το καλό της τοπικής κοινωνίας και όχι με βάση το κομματικό συμφέρον.
Και μπορεί ο Δήμαρχος Πειραιά να στηρίχθηκε από την Νέα Δημοκρατία όταν εξελέγη Δήμαρχος, δεν μπορεί να του προσάψει κανείς όμως ότι δουλεύει στην πόλη του, μόνο για τους «δεξιούς».
Η όψη της πόλης άλλαξε και το γεγονός και μόνο ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας έχει επισκεφτεί το λιμάνι αρκετές φορές – εκεί που άλλοι πρωθυπουργοί ούτε για να πάρουν το καράβι για διακοπές δεν έρχονταν-, λέει πολλά.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zouglaport μέχρι τον Μάρτιο θα είναι έτοιμη η πλατεία Πηγάδας στην Καλλίπολη, μια πλατεία που μέχρι τώρα είναι σε «μαύρο χάλι».
Είναι σε εξέλιξη αρκετοί διαγωνισμοί ακόμη και για τον φωτισμό κατά μήκος της Πειραϊκής.
Στο τελευταίο στάδιο είναι η απόφαση για την μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων, πιθανά στη Ράλλειο ενώ γίνονται συσκέψεις για να λυθεί οριστικά το μεγάλο πρόβλημα που είναι το κυκλοφοριακό.
Υπάρχει όμως και η κοινωνική πλευρά της Δημοτικής Αρχής, με τη φιλοξενία σε άστεγους, τα συσσίτια αγάπης, την βοήθεια σε ανήμπορους οικονομικά, το πάγωμα των Δημοτικών τελών λόγω κρίσης κ.α.
Πράγματα που καλώς ή κακώς δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, αφού κατά πως λέει και ο λαός, όλοι κρίνονται από τις πράξεις τους. Και μέχρι τώρα οι πράξεις έχουν όφελος για την πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης