Όποιος αγαπά το ποδόσφαιρο χθες βράδυ απόλαυσε κάτι καινούργιο. Την αναζωπύρωση του πρωταθλήματος που τόσο έχει απαξιωθεί τα τελευταία χρόνια.
Δεν χρειάζομαι εγώ, αλλά και τόσοι άλλοι άνθρωποι να διαβάσουν αναλύσεις των αθλητικογράφων για να σχηματίσουν άποψη για το παιχνίδι.
Βλέπω μπάλα πάνω από 40 χρόνια και μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Δεν μ ενδιαφέρει λοιπόν αυτό που θα μου πει ο ειδικός.
Ξέρω τι βλέπω, ξέρω τι είδα.
Κι είδα έναν Πάοκ με ψυχή πρωταθλητή.  Είναι σαν τον Ρόκυ που είχε χάσει τον τίτλο από τον Κλάμπερ Λανγκ στο 3ο σίκουελ και ο Απόλλο του εξήγησε τι είχε χάσει αυτός και τι είχε βρει ο μαυρούκος! Το … eye of the tiger, man!
Αυτό είχε ο Πάοκ, το μάτι της τίγρης που γυάλιζε, την πείνα που έχει ένας ποδοσφαιριστής να πάρει τον τίτλο. Και βέβαια έναν εξαιρετικό έλληνα προπονητή, που μπορεί κάποιοι να τον θεωρούν γραφικό με τις συνεχείς αναφορές στην Παναγιά, αλλά για μένα είναι από τους καλύτερους προπονητές που έχουμε.
Ποιο είναι λοιπόν το καλό από την ήττα για τον Ολυμπιακό;
Εγώ θα έλεγα γενικότερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Οι Ολυμπιακοί σας λέω λοιπόν, πως δεν στεναχωρήθηκαν από την ήττα. Αντίθετα αναγνώρισαν την ανωτερότητα του αντιπάλου, το πάθος του και την αποτελεσματικότητά του.
Ξέρετε τι λένε οι περισσότεροι Ολυμπιακοί σήμερα; Μαζί τους κι εγώ και όλοι φυσικά οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι. Αν συνεχίσει έτσι ο Πάοκ να το πάρει.
Προσοχή, δεν λέω πρέπει να το πάρει και να μην το πάρει ο Ολυμπιακός.  Λέω αν ο Ολυμπιακός συνεχίσει έτσι, τότε δεν δικαιούται να το πάρει.
Για να μην παρεξηγηθώ, ο Ολυμπιακός μου, θέλω να κερδίζει πάντα. Να κερδίζει όμως τίμια και παίζοντας μπάλα  και το κυριότερο να αναγνωρίζεται από τον αντίπαλο.
Φέτος με τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής ο Ολυμπιακός δεν είναι ίδιος. Φαίνεται ακόμη δεν έχει δέσει. Θα μου πεις μα στο τσάμπιονς λιγκ, πάει καλά. Μέχρι την τελευταία στιγμή διεκδικεί την πρόκριση στην επόμενη φάση και στη χειρότερη να συνεχίσει στο γιουρόπα.
Μαζί θα είμαστε εκεί την τελευταία αγωνιστική να το παλέψουμε από την κερκίδα. Και νομίζω ότι θα γίνει. 
Όπως νομίζω πως ο Πάοκ είναι δύσκολο να έχει αυτό το καθαρό μυαλό μέχρι το τέλος.
Αυτό που είπε ο Αναστασιάδης ότι φοβάται μην τρελαθεί κι αυτός κι οι παίκτες του, είναι πέρα για πέρα αληθινό. Η πίεση του αποτελέσματος, του φαβορί και ο φόβος μην τυχόν και δεν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, ίσως φέρει γκέλες.
Εκεί υπερτερεί ο Ολυμπιακός. Μαθημένος στον πρωταθλητισμό έχει τον τρόπο να παίρνει το αποτέλεσμα όταν τα πράματα … καίνε!
Όμως για να γυρίσω στο ζητούμενο, τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Ο Μαρινάκης κατέβηκε να δώσει συγχαρητήρια στον Αναστασιάδη, ο κόσμος στην πλειοψηφία του, γιατί πάντα θα υπάρχουν οι … στάθηκε στο ύψος του και αναγνώρισε την ανωτερότητα του αντιπάλου.
Λες να πάμε να γίνουμε Αγγλία σιγά σιγά;
Μακάρι, το χθεσινό ματς να γίνει η αφετηρία μιας νέας νοοτροπίας που μπορεί να ξεκινήσει από τους παράγοντες και να καταλήξει στους φιλάθλους.
Ζ.Σ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης