Ένα βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου εκθέτει ανεπανόρθωτα το κύρος του Λιμενικού Σώματος και αποδεικνύει αν μη τι άλλο, την ανωριμότητα κάποιων που φορούν τη στολή του Σώματος.
Το βίντεο που το ανέβασαν στο youtube προφανώς οι πρωταγωνιστές του, έχει και όνομα! Κατσικοπόλεμος2, αφού πρόκειται για διαγωνισμό σκοποβολής επί ζωντανού στόχου και εν προκειμένω κατά κατσικιών, που βόσκουν σε βραχονησίδα κοντά στην Σκόπελο ή την Αλόννησο.
Κι αυτό είναι που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη, αφού έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση(ΕΔΕ) από την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος.
Όπως φαίνεται στο βίντεο που είναι περίπου διάρκειας 1 λεπτού, ένας λιμενικός, βρίσκεται στην πλώρη του ταχύπλοου και με την προτροπή των συναδέλφων του, οπλίζει και προσπαθεί να «πετύχει» τα ζώα που βόσκουν στην βραχονησίδα.
Οι διάλογοι του στυλ, « ούτε ελέφαντα στο μισό μέτρο δεν μπορείς να πετύχεις» ή «πουλάκι μου, όχι τις πέτρες, τα κατσίκια πέτυχε», προκαλούν μόνο αηδία και απίστευτο θυμό.
Η ηγεσία του Λιμενικού ενημερώθηκε αμέσως για να διενεργηθεί ΕΔΕ, η οποία θα διαβιβαστεί στο Υπουργείο και στο Ναυτοδικείο.
Μέχρι τώρα δεν έχει διευκρινιστεί το πότε «τραβήχτηκε» το βίντεο, ωστόσο οι αξιωματικοί που ερευνούν το βίντεο, εκτιμούν ότι συνέβη το καλοκαίρι του 2010.
Παραπάνω σχόλια μάλλον είναι περιττά.
Δείτε το βίντεο και βγάλτε μόνοι σας τα δικά σας συμπεράσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης