Ο Έλληνας, είναι γνωστό πως αντιστέκεται όταν πρέπει. Πλείστα τα παραδείγματα στην ιστορία και κατά καιρούς ξένοι ηγέτες υποκλίθηκαν στο μεγαλείο των Ελλήνων με θαυμασμό.
Ακόμη και ο Χίτλερ, είχε παραδεχτεί πως την μεγαλύτερη αντίσταση την βρήκε απέναντι στους Έλληνες.
Πέντε χρόνια τώρα ο κόσμος έχει «γονατίσει».
Τα μνημόνια που συνοδεύτηκαν με τις έκτακτες εισφορές, έστρεψαν τον κόσμο απέναντι στα κόμματα της συγκυβέρνησης που την τιμώρησε.
Η Νέα Δημοκρατία, την «βρήκε» από την δική της μεσαία τάξη που φορτώθηκε με υπέρογκους φόρους.
Χθες την ημέρα των εκλογών, ο κόσμος στα πρόσωπά του είχε μια αντιφατική όψη. Θυμό από τη μια για όλα αυτά που πέρασε, αλλά και ανακούφιση από την άλλη γι αυτά που έρχονται.
Είναι όμως έτσι;
Ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του, υποσχέθηκαν πολλά. Και οι συνθήκες είναι τέτοιες που δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους. Δεν αντέχει ο κόσμος άλλα πειράματα στην πλάτη του. Το αν γίνουν λίγα, πολλά ή όλα από αυτά που λέει ο κος Τσίπρας θα φανεί στην πορεία. Όπως θα φανεί στην πορεία κι αν πράγματι αλλάζει το κλίμα στην Ευρώπη.
Γιατί ρίχνοντας κανείς μια ματιά στους τίτλους των ξένων ΜΜΕ, όχι τώρα μετά την μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά καιρό τώρα θα καταλάβει πως οι Ευρωπαίοι, έχουν αντιληφθεί πως πρέπει να χαλαρώσουν!
Και φαίνεται δειλά δειλά, μεν, όμως φαίνεται από τις δηλώσεις διαφόρων ευρωπαϊκών στελεχών.
Ο κόσμος θέλει να αποκτήσει και πάλι την χαμένη του αξιοπρέπεια. Να περπατά με το κεφάλι και πάλι ψηλά.
Φαίνεται ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο. Ας ευχηθούμε ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι η αρχή για μια νέα Ευρώπη. Για μια κανονική Ευρώπη, όπου οι λαοί της δεν θα υποφέρουν και θα ζουν ισότιμα.
Όσο για Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ; Έρχονται άμεσα εξελίξεις  με αλλαγές ηγεσίας. Έτσι λέει το ρεπορτάζ, καθώς σε ανάλογες περιπτώσεις, οι «δελφίνοι» είναι έτοιμοι … από καιρό!
Καλημέρα και ψυχραιμία σε νικητές και ηττημένους. Πάνω απ όλα η χώρα, και όχι τα κόμματα!

Ζαφείρης Σπυριδάκης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης