Κάτι συμβαίνει τελικά στο λιμάνι. Το ρευστό πολιτικό σκηνικό με την υποψηφιότητα Μώραλη και τα μεγάλα ποσοστά που «κλέβει» από όλους οδηγούν έμπειρους πολιτικούς σε λάθη.
Την Τρίτη το βράδυ ο Θοδωρής Δρίτσας σε εκδήλωση ανακοίνωσε μια έκπληξη. Την υπογραφή προσωπικοτήτων των γραμμάτων και των τεχνών ως στήριξη στο πρόσωπό του και τον συνδυασμό του.
Ωστόσο μια μέρα μετά άρχισαν τα … όργανα και οι διαψεύσεις. Δύο από τα «λαμπερά» ονόματα που υποτίθεται ότι τον στηρίζουν έσπευσαν να διαψεύσουν κάτι τέτοιο. Πρώτα ο Διονύσης Χαριτόπουλος και μετά ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο γνωστός συγγραφέας Διονύσης Χαριτόπουλος διαψεύδει μέσω του Pireas2day.gr ότι υπέγραψε κείμενο στήριξης του Θοδωρή Δρίτσα ενώ ακολούθησε ανακοίνωση και από τον Μίκη Θεοδωράκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαριτόπουλος σε σημείωμά του στην ανάρτηση, που έγραφε την σχετική είδηση  έγραψε τα εξής:

Εκλογική αυθαιρεσία Εντελώς αυθαίρετα ενέπλεξαν το όνομά μου στη λίστα των υποστηρικτών του κ. Δρίτσα για τον Δήμο Πειραιά. Επειδή έχει ξανασυμβεί στις βουλευτικές εκλογές και με άλλους υποψήφιους, σας ενημερώνω ότι δεν υπογράφω λίστες συμπαράστασης, διαμαρτυρίας, καλέσματος ή οτιδήποτε άλλο. Προτιμώ πιο ουσιαστικούς τρόπους στήριξης. Γι’ αυτό όπου βλέπετε το όνομά μου, κάποιος πονηρός δούλεψε. Διονύσης Χαριτόπουλος.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε μετά από λίγη ώρα η παρακάτω ανακοίνωση από την παράταξη “το Λιμάνι της Αγωνίας- Πειραιάς η πόλη μας” στην οποία αναφέρονται τα εξής:

 «Σας γνωρίζουμε ότι στο κείμενο συμπαράστασης για την υποψηφιότητα του Θοδωρή Δρίτσα  στο Δήμο Πειραιά, συμπεριελήφθη εκ παραδρομής η υπογραφή του συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλου και ζητάμε συγνώμη γι΄ αυτό».

Στο μεταξύ, το απόγευμα αναρτήθηκε στο προσωπικό site του Μίκη Θεοδωράκη η παρακάτω ανακοίνωση:

«Δεν έχει περάσει ούτε εβδομάδα από την προηγούμενη δήλωση που αναγκάστηκα να στείλω στον τύπο για να διαψεύσω ότι δήθεν στηρίζω κάποια πολιτική παράταξη στις επερχόμενες εκλογές και ήδη πληροφορούμαι ότι χθες ανακοινώθηκε ότι υποστηρίζω «μαζί με άλλους καλλιτέχνες» υποψήφιο Δήμαρχο.
Επαναλαμβάνω (ελπίζω για τελευταία φορά) ότι δεν στηρίζω κανένα υποψήφιο και καμία παράταξη και λυπάμαι πάρα πολύ για τον τρόπο που κάποιοι χρησιμοποιούν το όνομά μου»

Αργά το βράδυ ο Θοδωρής Δρίτσας έκανε την παρακάτω δήλωση:

‘’ Αποδεχόμαστε τη διάψευση του Μίκη Θεοδωράκη. Ο απεριόριστος σεβασμός στην προσωπικότητά του δε μας επιτρέπει να κάνουμε οτιδήποτε άλλο .Παρακαλούμε , όπου δημοσιεύτηκε , να αποσυρθεί η υπογραφή .’’

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης