ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πορεία εκποίησης δημόσιας γης και περιουσίας ήρθε σε γνώση μας χθες έγγραφο της «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.» προς το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. με θέμα «Υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.» και αριθμό πρωτοκόλλου εισερχομένου 3013/10-05-13 (συνημμένο) με το οποίο απαιτείται από το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. «να εκκενώσει τους παράκτιους χώρους, που σήμερα καταλαμβάνει στο θαλάσσιο μέτωπο του Αγίου Κοσμά μέχρι την 31-12-2013» καθώς και να υπογράψει συνημμένο πρωτόκολλο μελλοντικής συνεργασίας με όρους που μπορούν να συμφωνηθούν αφού εγκαταλείψουμε τις εκεί εγκαταστάσεις μας και αναδειχθεί ο επενδυτής.

 

Κατά την άποψή μας αυτό το τελεσίγραφο αποτελεί τουλάχιστο μνημείο παραλογισμού, αφού απαιτεί πρώτα να προχωρήσουμε στην εκκένωση των χώρων στους οποίους λειτουργούμε, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που αυτό θα έχει στην ομαλή εκτέλεση του ερευνητικού έργου και τον κίνδυνο απώλειας εσόδων από ευρωπαϊκά κονδύλια ή /και επιβολής προστίμων και στη συνέχεια να προσδιοριστεί η λειτουργία μας και η ενδεχόμενη επανεγκατάστασή μας στην ευρύτερη περιοχή στα πλαίσια του νέου επενδυτικού περιβάλλοντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Επισημαίνουμε πως, παρότι στο νόμο που θέσπισε την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και το πλαίσιο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας προβλέπεται περιοχή ερευνητικής δραστηριότητας, δεν έχει γίνει κανένα πρακτικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να υπάρξει ομαλή μετεγκατάσταση των ερευνητικών δραστηριοτήτων του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. που φιλοξενούνται στον Άγιο Κοσμά, εφόσον αυτό απαιτείται.

 

Κατά συνέπεια ζητάμε την παράταση της προθεσμίας εκκένωσης των εγκαταστάσεων του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. έως ότου εξασφαλιστεί κατάλληλος για τις ερευνητικές δραστηριότητες του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. χώρος καθώς και το κόστος μετεγκατάστασης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης