«Σκοτεινιάζει ο ορίζοντας» για το συναρμόδιο σε θέματα οικονομίας κυβερνητικό επιτελείο μετά το ναυάγιο του διαγωνισμού της ΔΕΠΑ, καθώς πέραν των άλλων επιπτώσεων στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων εμφανίζεται στον ορίζοντα ο κίνδυνος νέων μέτρων της τάξης του 1 δις ευρώ, χωρίς να αποκλείεται να τεθεί εκ νέου θέμα διεθνοποίησης της διοίκησης του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Έχει αναφερθεί συχνά ο εν λόγω κίνδυνος με άξονα το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων-παραχώρήσεων των εμπορικών λιμένων που απορρέει ως «υποχρέωση» από τα μνημόνια, παρουσιάζοντας παράλληλα την έκδηλη πλέον αγωνία κύκλων των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων που έχουν εκφράσει την αγωνία να μη χαθεί η χρονική συγκυρία κατά την οποία υφίσταται ζέον επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά λιμάνια.

Ουσιαστικά με καταληκτική ημερομηνία την 30η του τρέχοντος μηνός για την ενεργοποίηση των όποιων σχεδιασμών η 26η Ιουνίου αποτελεί εκ των πραγμάτων «κλειδί» των εξελίξεων καθώς στην Αθήνα θα βρεθεί ο πρόεδρος της Cosco, capt. Wei Jiafu επ ευκαιρία των εγκαινίων της τρίτης προβλήτας της PCT S.A., στο λιμάνι του Πειραιά και της συνάντησης που αναμένεται να έχει με τον πρωθυπουργό.
Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι μόλις προχθές στις προσυνεδριακές διαδικασίες της ΝΔ το θέμα της COSCO αποτέλεσε «σημείο αναφοράς» καθώς μέχρι ώρας αυτό που έχει συμβεί στο λιμάνι του Πειραιά αποτελεί και την μοναδική επιτυχημένη πρόσκληση-παραμονή αλλά και ταχέως υλοποιηθείσα επένδυση της Κινεζικών συμφερόντων εταιρίας χάρη στην οποία ο Πειραιάς επανήλθε στο χάρτη των στρατηγικής σημασίας λιμένων για το παγκόσμιο εμπόριο αναδειχθεί σε ισχυρό αντίπαλο των μεγάλων εμπορικών λιμένων της Β. Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκ των γεγονότων καθίσταται σαφές, ότι αν η ελληνική κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τα χειρότερα όσον αφορά στη λήψη μέτρων στην ελληνική οικονομία θα επισπεύσει τις διαδικασίες για τα λιμάνια. Κάτι που αναμένεται να διαφανεί στην γ.σ. του ΟΛΠ η οποία και προσδιορίστηκε για την 30η του μηνός δηλαδή σχεδόν μερικά 24ωρα από της κρίσιμης όπως όλα δείχνουν συνάντησης Jiafu -Σαμαρά.

theseanation

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης