Τελικά δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο των ελλήνων πολιτικών! Η περίπτωση της νέας τραγωδίας της Μεσογείου, αποδεικνύει πως ΟΛΟΙ οι πολιτικοί της Ευρώπης, ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν. Δεν γνωρίζουν τα πραγματικά προβλήματα των κοινωνιών και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα κάνουν τους λαούς να υποφέρουν με τα οικονομικά, που τα ονομάζουν μεταρρυθμιστικά μέτρα.
Χρειάστηκε να γίνει κάτι πολύ μεγάλο για να τους ταρακουνήσει. Και δυστυχώς αυτό το μεγάλο μετριέται σε ανθρώπινες απώλειες.
Όμως τόσα χρόνια οι ίδιοι που κουνάνε δάχτυλα, τι έχουν κάνει αλήθεια για να αποτρέψουν τραγωδίες σαν αυτή της Λαμπετούζα; Αφού τόσο πολύ θέλουν το καλό των λαών και παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις  γι αυτό, ποια είναι η πολιτική τους σε σχέση με τα μεταναστευτικά κύματα από χώρες που είναι σε πόλεμο;
Χρόνια γράφουμε όλοι σχεδόν οι δημοσιογράφοι για το πρόβλημα των θαλάσσιων συνόρων μας που δεν ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, αλλά ευρωπαϊκό. Κι όμως ακόμη και όταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τοποθετήθηκε στο κατάλληλο ευρωπαϊκό πόστο, ούτε που ασχολήθηκε.
Αναρωτιέται κανείς, τι άλλο πρέπει να γίνει για να ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ επιτέλους όλοι αυτοί που ζουν σε αλεξίσφαιρα γραφεία για να χαράξουν μια συγκεκριμένη πολιτική ώστε άντρες, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι, εξαθλιωμένες ψυχές που καθημερινά παίζουν με τον θάνατο και πότε τον ξεγελούν, πότε νικιούνται, να ζήσουν όπως όλοι μας!
Δυστυχώς, οι λαοί της Ευρώπης κοιμούνται γιατί το επιτρέπουν όλοι εκείνοι που εξαρτώνται από συμφέροντα κοινά!
Γιατί κύριοι της Ευρώπης, εκτός από τις δημοσιονομικές προσαρμογές της κάθε χώρας, εκτός από τις μεταρρυθμίσεις που θέλετε και ζητάτε με εκβιαστικά διλλήματα υπάρχει και ο παράγοντας του ανθρώπου.
Αλλά ξέχασα, αυτοί οι άνθρωποι-αριθμοί που σας έρχονται από τρίτες χώρες, σας είναι αδιάφοροι γιατί απλά δεν έχουν να σας δώσουν τίποτα παραπάνω από την «ενοχλητική» για εσάς, παρουσία τους!
Ζαφείρης Σπυριδάκης
Υ.Γ.
Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι αφιερωμένες σε όλους εσάς που απλά κοιτάτε απαθέστατα τις εξελίξεις. Μια νέα ζωή έρχεται στα παγωμένα νερά του Αιγαίου. Αυτό το παιδί που γεννήθηκε θα ζήσει γιατί έμαθε με το καλημέρα τις δυσκολίες της ζωής. Εσείς έχετε πεθάνει και δεν το ξέρετε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης