ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενός λεπτού σιγή κράτησαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή.

Ο κ. Μιχαλολιάκος κατά την εισήγησή του, τόνισε μεταξύ άλλων:


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καταθέτω τη θλίψη και την οδύνη όλων μας, αλλά και την πολιτική μου οργή για την άνανδρη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Και επειδή τέτοια τραγικά γεγονότα δεν μπορεί να περιορίζονται σε κάποιες αναφορές κάποιων πολιτικών οργάνων, θέλω να καταθέσω την αισιόδοξη εκδοχή μου, ότι έστω και με καθυστέρηση τόσων χρόνων, το πολιτικό σύστημα, η δημοκρατία δηλαδή, θα αποδείξει ότι δεν είναι μόνον το πολίτευμα που επιτρέπει σε όλους ακόμη και σε εκείνους που θέλουν να την καταργήσουν. Έχει και τη δύναμη να επιβάλλει και το σεβασμό, στην αξία της ανθρώπινης ζωής. Στην αξιοπρέπεια της ανθρώπινης ζωής. Ασφαλώς έχουν δικαίωμα να απευθύνονται στον ελληνικό λαό και να ζητούν την ψήφο όλοι, δεν έχουν όμως το δικαίωμα, να έχουν τάγματα εφόδου, τάγματα θανάτου, να αγνοούν τους νόμους και το σύνταγμα, να παρανομούν και να σκοτώνουν. Και δεν θα έπρεπε τα αντανακλαστικά να είναι τόσο αργά. Δεν έπρεπε να έχουμε τη δολοφονία Έλληνος. Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ίδια ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, θρησκεύματος ή οποιασδήποτε άλλης χαρακτηριστικής ιδιότητας του οποιουδήποτε ανθρώπου.

Είχαν δώσει πολλά δείγματα και το πρόσφατο του Μελιγαλά αυτή η άγρια η τραμπούκικη απώθηση ενός ηλικιωμένου, συγγενούς θύματος προφανώς.

Εμείς ως Δήμος Πειραιά αντιδράσαμε όταν επιχείρησαν τη βίαιη κατάληψη του προαυλίου χώρου του Δημοτικού Θεάτρου. Και τους καταγγείλαμε και τους μηνύσαμε και ζητήσαμε και την επέμβαση των αρχών. Θα μπορούσαμε να είχαμε απαλλαγεί από αυτήν την εγκληματική δραστηριότητα χωρίς να θρηνήσουμε νεκρούς.

Αλλά, ας είναι το αίμα του Παύλου Φύσσα, το τελευταίο άδικο αίμα, που χύνεται σε αυτόν τον τόπο. Μην ξεχνάτε ότι μέχρι πριν από πολλά χρόνια θρηνούσαμε θύματα της «17 Νοέμβρη» ή άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων. Και αυτές τις οργανώσεις, με καθυστέρηση πολλών ετών η χώρα μπόρεσε να τις εξαρθρώσει. Θέλω να ελπίζω τώρα, με αυτήν την εγκληματική οργάνωση και εμείς βεβαίως δεν είμαστε δικαστήριο, αλλά είμαστε πολιτικό όργανο, έχουμε πολιτική άποψη και έχουμε και το καθήκον νομίζω να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή για τη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Για το απεχθές έγκλημα εκ προθέσεως που έγινε πριν λίγες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή της πόλης μας.
Θέλω επίσης να εκφράσω, την ικανοποίηση μου γιατί περίπου όλοι προσεγγίζουμε την έννοια Χρυσή Αυγή, με την ίδια λογική και με την ίδια πολιτική ευαισθησία.

Στη συνέχεια ο κ. Μιχαλολιάκος, έκανε αναφορά και στη δολοφονία του Πειραιώτη Αξαρλιάν, αλλά και στα θύματα του παρελθόντος από το χέρι της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων.

«Είχα πει και στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, μην ακούτε τις φούσκες για τα δημοσκοπικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής, που δεν ξέρω τι σκοπιμότητα εξυπηρετούν.
Εγώ, επαναλαμβάνω και σήμερα:
Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν είναι οπαδοί της. Είναι θυμωμένοι με το πολιτικό σύστημα, Έλληνες πολίτες. Το έχω πει και άλλη φορά και θυμώνουν ορισμένοι φίλοι μου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συναντά κανείς κάποιον συμπολίτη μας και λέει: προβληματίστηκα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής. Δεν σημαίνει ότι έχουν ομοιογένεια ιδεολογική ή πολιτική. Σημαίνει όμως τον ίδιο θυμό απόρριψης του πολιτικού συστήματος. Κυρίως των κομμάτων που άσκησαν την εξουσία αλλά και αυτών που αποτελούν τη συστηματική αντιπολίτευση. Αυτό είναι το χρέος του πολιτικού συστήματος. Να αναγεννηθεί και αξιακά και σε πρόσωπα. Για να πάψει να προσωποποιεί εκείνους τους ανθρώπους και εκείνα τα σχήματα που οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία και στην παρακμή.
Αν αυτό το πετύχει η Αναγέννηση του πολιτικού συστήματος, αυτομάτως θα ξεφουσκώσουν αυτές οι φούσκες, τις οποίες αξιοποιούν εγκληματικές οργανώσεις.»

«Θέλω να καλέσω τον Πειραϊκό λαό να υπερασπιστεί τη δημοκρατία. Μπορεί. Να μην τους φοβάται είναι λίγοι και δειλοί γι αυτό και χρησιμοποιούν τη δύναμη των όπλων που σκοτώνουν.
Αντί για όπλα εμείς έχουμε την ψυχή και την ιδεολογία μας που είναι η πίστη στη δημοκρατία. Είναι λίγοι και δειλοί. Θα λουφάξουν. Και το κράτος θα κάνει το καθήκον του και η δικαιοσύνη και η αστυνομία. Και προσωπικά θα το πω και ας ενοχλήσω κάποιους. Εμπιστεύομαι απόλυτα τη δημοκρατική ευαισθησία του πρωθυπουργού της χώρας και της κυβέρνησης συνολικά.»

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

«Θα αγωνιστώ και θα νικήσουμε, ώστε να μην χάσει κάνεις από τους εργαζόμενους της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας την εργασία του, και να τοποθετηθούν άλλοι μεν στο Δήμο άλλοι δε στην Ελληνική Αστυνομία. Αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας αφαιρέθηκαν από το δήμο και έχουν ενσωματωθεί στις αρμοδιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας. Αυτή τη μάχη θα τη δώσω μέχρι τέλους. Και θα τη δώσουμε με επιτυχία όπως έχουμε δώσει τόσες άλλες. Γνωρίζεται πολύ καλά ότι στο πρώτο κύμα της διαθεσιμότητας του κυρίου Μανιτάκη, δεν έχασε κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του.
Θέλω να εκφράσω ένα τεράστιο ευχαριστώ στις γυναίκες και στους άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας που όσο ήταν στην αρμοδιότητα τους, το παραεμπόριο το είχαν κατανικήσει και είχαν και πολλές φορές αρνητική κριτική από την αντιπολίτευση, για δήθεν σκληρή αντιμετώπιση των παρανόμων. Το παραεμπόριο η Δημοτική Αστυνομία του Πειραιά το νίκησε αμέσως και στο παζάρι της Κυριακής επιβάλαμε την απόλυτη διαφάνεια και την απόλυτη διακοπή από κάθε κέντρο εξάρτησης «νονών» κτλ. Και ήταν παράδειγμα προς μίμηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σηκώσουμε τα χέρια μας ψηλά τώρα για οτιδήποτε συμβαίνει στην πόλη μας και είναι αρμοδιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Θα έχουμε τη συνεργασία που επιβάλλεται – και την έχουμε- ώστε και στο παζάρι και στο παραεμπόριο η Ελληνική Αστυνομία να κάνει το καθήκον της όπως το έκανε η Δημοτική Αστυνομία.»

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης