ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνελήφθησαν  σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής, 69χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και 44χρονος οδηγός ΙΧ,  διότι διαπιστώθηκε ο πρώτος  να μεταφέρει δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα και ο δεύτερος 2 λαθρομετανάστες με πλαστά διαβατήρια.

 

Τα Ι.Χ.Ε. οχήματα κατασχέθηκαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Επίσης, το Α’ Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας ενημερώθηκε, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, ότι στην θαλάσσια περιοχή 25 ν.μ. δυτικά της Παλαιοκαστρίτσας υπήρχε ακυβέρνητη λέμβος, λόγω έλλειψης καυσίμων, με είκοσι δύο  αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε πλαστική λέμβο  με τους αλλοδαπούς και εν συνεχεία αφού περισυλλέχθηκαν από το πλωτό περιπολικό μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

Κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ο οποίος απείχε της ποινικής δίωξης των προαναφερομένων αλλοδαπών, οι δέκα εννέα φυλάσσονται  στο Κ.Λ. Κέρκυρας έως τη διοικητική τους απέλαση από το Συνοριακό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας, ενώ οι τρεις αφέθησαν ελεύθεροι.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ το σκάφος κατασχέθηκε από το Λιμενικό Σταθμό Οθωνών.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης