Χθες το πρωί ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας από αεροσκάφος του FRONTEX, το οποίο εκτελούσε περιπολία ότι στη θαλάσσια περιοχή δύο  ν.μ. βόρεια της νήσου Ερεικούσας, υπήρχε ύποπτο σκάφος με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων, το οποίο κινούνταν με πορεία δυτικά προς τις ακτές της Ιταλίας.

Άμεσα απέπλευσε  πλωτό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. της οικείας Λιμενικής Αρχής, το οποίο και εντόπισε πολυεστερικό σκάφος με στοιχεία «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Λ.Κ. 8199, έξι ν.μ. μίλια βόρεια της νήσου Οθωνών στο οποίο επέβαιναν είκοσι αλλοδαποί, εκ των οποίων τρεις γυναίκες και έξι ανήλικα παιδιά, όλοι καλά στην υγεία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλωτό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. ρυμούλκησε στο λιμάνι των Οθωνών το «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», όπου και κατασχέθηκε από τον Λιμενικό Σταθμό Οθωνών και εν συνεχεία απέπλευσε με τους είκοσι παράνομους αλλοδαπούς με προορισμό τον λιμένα Κέρκυρας.

Από τον κυβερνήτη του πλωτού σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. καθώς και από τους μεταφερόμενους αλλοδαπούς αναγνωρίστηκαν ένας 42χρονος και ένας 37χρονος, αλλοδαποί, οι οποίοι επέβαιναν επί τους σκάφους, ως χειριστές του «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ». 

Κατά δήλωση των παράνομων αλλοδαπών τις τελευταίες ημέρες βρίσκονταν στην Κέρκυρα όπου τους πλησίασε ένας αλλοδαπός με σκοπό να τους μεταφέρει έναντι χρηματικού ποσού στην Ιταλία. Αρχικά τους μετέφερε σε οίκημα στην περιοχή ΓΟΥΒΙΑ Κέρκυρας και βραδινές ώρες της 05/05/2012 τους μετέφερε με Ι.Χ. όχημα σε άγνωστη προς αυτούς παραλία στην βόρεια Κέρκυρα και ακολούθως τους επιβίβασε στο «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατόπιν πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός που τους μετέφερε στην παραλία και τους επιβίβασε στο «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» διαμένει στην περιοχή Τζάβρου Κέρκυρας, ενώ υπεδείχθησαν και άλλες τρεις οικείες όπου διαμένουν και άλλοι παράνομοι αλλοδαποί.

Από τις τέσσερις κατ’ οίκον έρευνες που διενεργήθηκαν από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής και παρουσία Δικαστικής Λειτουργού εντοπίστηκε και συνελήφθη στην πρώτη οικεία ένας 29χρονος αλλοδαπός, ο οποίος αναγνωρίσθηκε από τέσσερις  μεταφερόμενους αλλοδαπούς ως το άτομο που κανόνισε την μεταφορά τους στην Ιταλία. Στην δεύτερη και τέταρτη οικεία εντοπίστηκαν συνολικά οκτώ παράνομοι αλλοδαποί, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

Οι είκοσι έξι συνολικά παράνομοι αλλοδαποί θα παραδοθούν στο Σ.Τ. Κασσιώπης, ενώ οι δύο χειριστές τους σκάφους καθώς και ο 29χρονος πρόκειται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Κέρκυρας πρωινές ώρες της 07/05/2012.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης