Πάει λοιπόν κι αυτό το πρωτάθλημα. Φτάσαμε Μάρτη και το άγχος για την πρώτη θέση του πρωταθλητή για άλλη μια χρονιά, δεν υπάρχει. Πλέον οι ποδοσφαιρόφιλοι ασχολούνται με τα πλέι οφ και τους υποβιβασμούς.
Τι κάνει ο Ολυμπιακός; Αυτό που κάνει(;) κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου.
Αν όμως ο σχεδιασμός είναι σαν τον περυσινό, τότε … κλάφτα Χαράλαμπε!
Και μια που φτάσανε ουσιαστικά και όχι τυπικά ακόμη στο τέλος της ποδοσφαιρικής σεζόν, αφού ο Ολυμπιακός θα κάνει ακόμη ένα νταμπλ, ας κάνουμε κι έναν απολογισμό.
Ο φετινός Ολυμπιακός ήταν κατά κοινή ομολογία ο χειρότερος της εποχής Μαρινάκη. Ο οποίος βέβαια έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης γι αυτή την εικόνα.
Αποφάσισε να πουλήσει λίγο πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου του Αυγούστου σχεδόν όλη την άμυνα κι εκείνοι που ήρθαν δεν κατάφεραν να καλύψουν τα κενά.
Οι εμφανίσεις της ομάδας εκτός από κάποιες «ηρωικές» στο τσάμπιονς λιγκ, ήταν έως και αποκαρδιωτικές.
Αλλά και τα αποτελέσματα ήταν όπως και η εικόνα. Ήττα από τον Πάοκ στο Καραϊσκάκη, νίκη με το στανιό στο ίδιο γήπεδο με τον Παναθηναϊκό, ισοπαλία επίσης με την ΑΕΚ της Β εθνικής στο κύπελλο και πρόκριση στο 90 και πολλά άλλα.
Ο φίλαθλος του Ολυμπιακού δεν έχει συνηθίσει σε αυτήν την εικόνα. Τον δε μεγάλο του αντίπαλο θέλει να τον ισοπεδώνει. Και ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη δεν το έχει καταφέρει ακόμη αυτό.
Επί Κόκκαλη για παράδειγμα, έρχεται ο Πάοκ στο Φάληρο και αρπάζει 5αρα με σόου του Ριβάλντο. Έρχεται ο ΠΑο και αρπάζει και αυτός 4άρα με τον Λούα Λούα και πάει και στη Λεωφόρο και ο Γεωργάτος με την παρέα του τον ξεφτυλίζουν!
Συνέπεια της φετινής εικόνας η αποκαρδιωτική όψη του Φαληρικού σταδίου με τις άδειες καρέκλες κι ας είναι σχεδόν μαθηματικά ο Ολυμπιακός  πρωταθλητής.
Το άδειο γήπεδο είναι το χειρότερο που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας πρόεδρος. Είναι ευθεία αμφισβήτηση στο έργο του. 
Και μάλλον ο Βαγγέλης Μαρινάκης το έχει λάβει το μήνυμα. Τι πρέπει να κάνει;
Προφανώς και ξέρει ότι πρέπει να έρθουν παίκτες με προσωπικότητα και από το λεγόμενο πάνω ράφι και όχι περιοδεύοντες ευρωπαϊκοί θίασοι που ψάχνουν να αρπάξουν την ευκαιρία τους.
Με δεδομένο δε ότι από του χρόνου θα αυξηθεί κατά μία ομάδα ο ανταγωνισμός με την ΑΕΚ του Μελισσανίδη, θα πρέπει να κάνει σωστές κινήσεις και με ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου που γνωρίζουν περισσότερο από τον καθένα τι σημαίνει ντέρμπυ.
Και ας κάνει την αρχή με τον Αβραάμ. Ο  οποίος έφυγε γιατί είχε πρόβλημα με τον Μίτσελ. Τώρα  Μίστελ δεν υπάρχει. Γιατί δεν επιστρέφει στον Ολυμπιακό κάτι που φαντάζομαι και ο ίδιος θα θέλει και που θα δώσει αυτόν τον τσαμπουκά που έλειπε φέτος από την ομάδα;
Όπως και να χει, Ο Μαρινάκης έχει και το καρπούζι και το μαχαίρι. Ούτε και στον ίδιο προφανώς άρεσε η εικόνα του φετινού Ολυμπιακού. Ας φροντίσει λοιπόν να ξαναφέρει τον κόσμο στο γήπεδο για να ζήσει και πάλι το Καραϊσκάκη τις μεγάλες στιγμές που του αξίζουν.
Ζ.Σ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης