Στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται η έναρξη του έργου ανάπλασης της οδού Δημητρακοπούλου. Ήδη, οι διαδικασίες εξελίσσονται με ταχύτατους ρυθμούς και το έργο δημοπρατήθηκε μόλις τρεις  μήνες μετά την ένταξη του στο ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα υποδομής και αναβάθμισης του κέντρου της πόλης και το τρίτο στον Κορυδαλλό που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, μετά την ανάπλαση της Αγ. Γεωργίου και την κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Λ. Γρ. Λαμπράκη.
Την ικανοποίηση του για την εξέλιξη εξέφρασε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, υπογραμμίζοντας τη σημασία του έργου για την ανάπτυξη της πόλης και την στήριξη της αγοράς. «Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την χώρα, η δημοτική αρχή δίνει τη μάχη και αξιοποιεί κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που συμβάλλει στην στήριξη των επιχειρήσεων και στη δημιουργία υποδομών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής. Σε συνδυασμό με το μεγάλο έργο κατασκευής του σταθμού Μετρό στην πλ. Ελευθερίας αναβαθμίζεται σημαντικά το κέντρο της πόλης για κατοίκους, επιχειρήσεις και επισκέπτες».



Η ανάπλαση της οδού Δημητρακοπούλου -του τρίτου εμπορικότερου δρόμου του Κορυδαλλού- από την πλ. Ελευθερίας έως την οδό Γεννηματά, περιλαμβάνει τη διαμόρφωση σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας και όλων των κάθετων δρόμων μεταξύ Δημητρακοπούλου και Ταξιαρχών έως την Γρ. Λαμπράκη. Επίσης, θα διαμορφωθούν χώροι στάθμευσης, θα τοποθετηθεί νέος φωτισμός και πράσινο, ενώ θα κατασκευαστούν νέα πεζοδρόμια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης