Στο ακέραιο το  πολιτικό του κεφάλαιο (που ειδικά στον χώρο της ΝΔ είναι μεγάλο) φαίνεται αποφασισμένος να επενδύσει ο δήμαρχος Πειραιά σε σχέση με το λιμάνι της πόλης. Αυτό, άλλωστε, αποτυπώνει και με τον πιο εύγλωττο τρόπο η δήλωση του (στο Κανάλι -1) σύμφωνα με την οποία : «Το λιμάνι του Πειραιά δεν πωλείται. Εάν αυτό ποτέ συμβεί, θα έχει συμβεί επί του πολιτικού μου «πτώματος».

Ουσιαστικά ο δήμαρχος επιδιώκει να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν έχει παραιτηθεί από τις επιδιώξεις του ο δήμος  να έχει πιο ουσιαστικό (ίσως και θεσμικό) ρόλο στη διαχείριση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.  Μάλιστα παράγοντες της  Νέας Δημοκρατίας παραδέχονται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, έχει δεχτεί εισηγήσεις από τον Β. Μιχαλολιάκο για την τοποθέτηση στελέχους της επιρροής του στη διοίκηση του ΟΛΠ. Οι περισσότερες πληροφορίες θέλουν τον σημερινό γενικό γραμματέα του δήμου Γ. Διαμαντίδη να προωθείται για κάποια θέση ευθύνης στον ΟΛΠ (διευθύνων σύμβουλος ή αναπληρωτής;).   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με μία τέτοια κίνηση ο Β. Μιχαλολιάκος θα εμφανίζεται ότι έχει (μέσω του συνεργάτη του) πιο ουσιαστικό λόγο στους σχεδιασμούς του ΟΛΠ και ότι φέρνει “πιο κοντά” το λιμάνι με την πόλη. Μάλιστα στην ίδια δήλωση του ο Β. Μιχαλολιάκος κάνει λόγο για κατάργηση άλλου ενός “τείχους του αίσχους”, όπως χαρακτηρίζει τα κάγκελα που χωρίζουν την πόλη του Πειραιά, από την παραλία της στο λιμάνι. 

Επί της ουσίας πάντως ο δήμαρχος δεν λέει όχι στις παραχωρήσεις λειτουργιών του λιμανιού, αλλά στην πώληση του – κάτι που κανείς δεν κουβεντιάζει σοβαρά αυτή την ώρα. Είπε χαρακτηριστικά ο Β. Μιχαλολιάκος, αφού υπογράμμισε ότι τα λιμάνια δεν πωλούνται::

«Είναι άλλο πράγμα η ιδιωτικοποίηση και άλλο πράγμα το ξεπούλημα. Όταν γίνεται με διαφάνεια, όταν γίνεται με σκληρή διαγωνιστική διαδικασία, όταν επιτυγχάνεται το υψηλότερο τίμημα και όταν το κεντρικό κράτος είναι έτοιμο, τότε με τον οποιονδήποτε επιχειρηματία είναι συνεργάτης. Ξέρετε, σε μια επιχείρηση, το 50% περίπου των κερδών της είναι φόρος, είναι κρατικά έσοδα. Υπάρχουν δραστηριότητες που δεν πρέπει να ανήκουν στο κράτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Portnet.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης