Διάχυτες είναι οι πληροφορίες τα τελευταία 24ωρα ότι η αιτία που τα λιμάνια πιθανώς να καθυστερήσουν ως προς το θέμα των αποκρατικοποιήσεων  – παραχωρήσεων δεν οφείλεται στο νομικό σκέλος της υπόθεσης αλλά στην ασυμφωνία των τριών ηγετών που συνθέτουν την παρούσα κυβέρνηση, ως προς τους χειρισμούς που θα ακολουθήσουν.

Να θυμίσουμε ότι μόλις πρόσφατα είχε συμβεί σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων ενώ έχει καταστεί εξόφθαλμα προφανές ότι η Ευρωπαϊκή Τρόικα ζητά την υλοποίηση των Μνημονίων και την εγκατάλειψη της πολιτικής των “περιστροφών” σε θέματα αποκρατικοποιήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μόνο γεγονός είναι ότι προετοιμάζεται ένα σαρωτικό νομοσχέδιο το οποίο εκτιμάται ότι θα δώσει τις δέουσες απαντήσεις, εάν και εφόσον δεν υπάρξουν άλλες πολιτικές εξελίξεις πιθανώς εντός του Αυγούστου όπου και θα έχει σχηματοποιηθεί.

Πάντως στόχος της κυβέρνησης παραμένει η ενεργοποίηση των διαγωνισμών μέχρι τα τέλη του Αυγούστου για τις αποκρατικοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί ώστε να υπάρχει απτό παράδειγμα αποφασιστικότητας που ζητά η Ευρωπαϊκή Τρόικα και το ΔΝΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης