Αραιές νεφώσεις καλύπτουν από το πρωί τις περισσότερες περιοχές της χώρας που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και ίσως υπάρξουν βροχές το βράδυ. Στην Δυτική Ελλάδα αναμένονται από νωρίς βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι νοτιάδες του Σαββάτου σταδιακά μετατρέπονται σε δυτικούς και υποχωρούν σε ένταση, στα 7 μποφόρ ή και λιγότερο στο νότιο Αιγαίο.

Στην Αττική θα υπάρξουν λίγες μόνο νεφώσεις αυξημένες μετά το μεσημέρι, με τους ανέμους να μην ξεπερνούν τα 4-5 μποφόρ και τη θερμοκρασία να φτάνει ως τους 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Θεσσαλονίκη η εικόνα θα είναι ίδια, με ακόμη ασθενέστερους ανέμους και θερμοκρασία ως 17 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή θα είναι γενικά η κατάσταση του καιρού στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με κάποιες μεσημεριανές βροχές να είναι πιθανές μόνο στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Πιο «σκούρα» θα είναι τα πράγματα στον ουρανό του Ιονίου, της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου.

Η ΕΜΥ προβλέπει από νωρίς νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικά και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα φτάσουν ως τα 7 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία θα είναι ως 18 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βροχερός θα είναι ο καιρός και της επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα αύριο Δευτέρα, καθώς αναμένονται αρχικά στα δυτικά, και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα

Μακεδονία, Θράκη

Θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες όποτε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και στις βορειότερες περιοχές υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες, Κρήτη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι στην Κρήτη θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης