ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύσκολος χειμώνας έρχεται για την Τροιζηνία, σε ότι αφορά τη θαλάσσια σύνδεση του Πόρου με τον Γαλατά. Όπως αναφέρει ο ιστότοπος Porownews.gr από τον περασμένο Ιούνιο, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.), ενέκρινε κατά πλειοψηφία το αίτημα της κοινοπραξίας των φέριμποτ για δρομολόγια ανά μία ώρα, με ωράριο 8:00 με 21:00, αρχής γενομένης από το Νοέμβριο.

Επιπλέον το «άνοιγμα» του επαγγέλματος των Λεμβούχων συνεπάγεται την μη υποχρεωτική εκτέλεση νυχτερινών δρομολογίων με αποτέλεσμα οι βάρκες που συνδέουν τον Πόρο με τον Γαλατά να «δένουν» τα βράδια από την 1η Νοεμβρίου! Ο πρόεδρος του Σωματίου Λεμβούχων κ. Γιάννης Ρετιτάγκος επιβεβαίωσε πως από 1/11/2012 μέχρι 30/4/2012, οι βάρκες Πόρου – Γαλατά, σταματάνε τα νυχτερινά δρομολόγια, από τα μεσάνυχτα, μέχρι τις 6 το πρωί.

Εξήγησε δε ότι με το Νόμο 3919/11, για το άνοιγμα των επαγγελμάτων, καταργήθηκε η υποχρέωση διενέργειας φυλακών ασφαλείας από τις λάντζες του λιμένα και ο καθορισμός υποχρεωτικών δρομολογίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά συνέπεια οι λεμβούχοι δεν είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν τα νυχτερινά δρομολόγια και το πρόβλημα πλέον, εκτός από τους δημότες των δύο δήμων, μεταφέρεται στις αντίστοιχες δημοτικές αρχές του Πόρου και της Τροιζηνίας, που καλούνται να δώσουν λύση με όποιο τρόπο μπορούν.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης