Νάσος Πουλακίδας

Πάνε οι εξαγγελίες για επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.. Πάνε τα προεκλογικά μεγάλα λόγια για την ακτοπλοΐα, για τις άγονες γραμμές, για το γιότινγκ και για χίλια δύο άλλα θέματα που “καίνε” αυτόν τον μεγάλο κλάδο της οικονομίας μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυστυχώς, την ελληνική ναυτιλία την ξέχασαν και με την υπηρεσιακή κυβέρνηση όπως την είχαν ξεχάσει, σχεδόν, δύο χρόνια οι προηγούμενοι κυβερνώντες.

Αποχώρησε και η Άννα Διαμαντοπούλου από το υπουργείο Ναυτιλίας το οποίο έμεινε “ορφανό”!..

Σκεφθείτε σε τι εκτίμηση το έχουν κάποιοι πολιτικοί μας που ούτε παράδοση – παραλαβή δεν έγινε! Ο αρμόδιος υπηρεσιακός υπουργός ο κ. Στουρνάρας δεν εμφανίστηκε καν στο λιμάνι, έτσι έστω να δει το που στεγάζεται το συγκεκριμένο υπουργείο. Ο πρωθυπουργός ο κ. Πικραμένος έκανε εθιμοτυπικές επισκέψεις σε υπουργεία όπως το Παιδείας ή το Εσωτερικών, αλλά στα σχέδια του δεν υπάρχει επίσκεψη στον Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι αδιανόητο σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, να αγνοείται προκλητικά ο πιο υγιής κλάδος της εθνικής μας οικονομίας.

Πως θα σταθεί πάλι στα πόδια της οικονομικά αυτή η χώρα όταν δεν υπάρχει ούτε ένας υπηρεσιακός κυβερνητικός παράγοντας για να δώσει έστω μία προσωρινή λύση σε προβλήματα της ναυτιλία;. Οι ακτοπλόοι στενάζουν από τις τιμές – φωτιά των καυσίμων και οι ανευθυνουπεύθυνοι παραπέμπουν στη κυβέρνηση μετά την 17η Ιουνίου, αν βεβαίως υπάρξει κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση…

Τα πάντα στον αέρα… Όλοι “πλέουν” στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Αμ, έτσι δουλειά και μάλιστα σοβαρή δουλειά δε γίνεται. Με το να αφήνονται όλα στο ελληνικό φιλότιμο, δε βγαίνει. Διότι και αυτό το φιλότιμο έχει προ πολλού εξαφανιστεί!..

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης