Αστυνομικοί άνοιξαν πυρ και σκότωσαν σήμερα έναν έμπορο σε αγορά της πόλης Τσανγκσά, πρωτεύουσας της επαρχίας Χουνάν της κεντρικής Κίνας, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε σκοτώσει έναν ανταγωνιστή του έμπορο και είχε μαχαιρώσει περαστικούς στην προσπάθειά του να διαφύγει.

Ο έμπορος, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή, μαχαίρωσε τέσσερα άτομα αφού προηγουμένως σκότωσε έναν άλλο έμπορο στη διάρκεια διένεξης που είχαν οι δύο για άγνωστο λόγο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της η αστυνομία της Τσανγκσά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο περαστικοί εξέπνευσαν επί τόπου και οι άλλοι δύο αφού μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Ωστόσο, η σύγχυση σχετικά με το περιστατικό εξακολουθεί να υφίσταται. Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μετέδωσε αρχικά ότι μία «ομάδα αγνώστων οπλισμένων με μαχαίρια επιτέθηκαν σε πολίτες» στην αγορά, αλλά δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Ίντερνετ δείχνουν αστυνομικούς να έχουν συλλάβει έναν άνδρα ο οποίος φαίνεται να ανήκει στην εθνοτική μειονότητα των μουσουλμάνων Ουιγούρων της Κίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Νέα Κίνα» και άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πραγματοποιήθηκε μία σύλληψη κάτι που η αστυνομία της Τσανγκσά δεν επιβεβαιώνει.

Διαβάστε επίσης:
Κίνα: Νέα επίθεση με μαχαίρι κατά πολιτών – Πληροφορίες για 3 νεκρούς, Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014, 08:35

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης