Μια χούφτα… παυσίπονα πρέπει να έχουν μαζί τους, όσοι αποφασίσουν να απιστήσουν τον ή την σύντροφό τους…!

Όπως επισημαίνουν Ιταλοί ερευνητές, οι παράνομες ερωτικές σχέσεις μπορεί να προκαλέσουν τρομερούς πονοκεφάλους, που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε θάνατο, αυτούς που αποφασίζουν να επιδοθούν στο «σπορ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικά οι Ιταλοί, που προφανώς είναι «ειδικοί του είδους», υποφέρουν από έναν συγκεκριμένο τύπο πονοκεφάλου που παρουσιάζεται ακόμη και κατά τη διάρκεια του σεξ, σε ποσοστό που φτάνει το 15% του ιταλικού πληθυσμού!

Δεν ευθύνεται όμως μόνο το άγχος και οι τύψεις που -λογικά- νιώθει κανείς κατά τη διάρκεια της απιστίας, τα οποία επιδεινώνουν την κατάστασή του, αλλά και οι διατροφικές συνήθειες που σχετίζονται με το σεξ… Με λίγα λόγια, οι αφροδισιακές τροφές, όπως τα οστρακοειδή, το γιαούρτι με μέλι, οι ξηροί καρποί κ.α., κάνουν πιο έντονους τους πονοκεφάλους. Όταν μάλιστα συνδυάζονται και με ειδική «φαρμακευτική αγωγή» που… βοηθά στις επιδόσεις, τότε ο συνδυασμός μπορεί να αποβεί μοιραίος, όπως σημειώνουν οι Ιταλοί ερευνητές.

«Μια κατάσταση τέτοια μπορεί να πυροδοτήσει φοβερά ισχυρούς πονοκεφάλους με διάρκεια μέχρι τρεις ώρες. Μάλιστα, στο 3-4% των περιπτώσεων οι πονοκέφαλοι αυτοί μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και σε εγκεφαλικό ανεύρυσμα», δηλώνει χαρακτηριστικά ο νευρολόγος καθηγητής Λορέντζο Πινέσι, της ιταλικής εταιρίας Ημικρανίας.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι συμβουλεύουν οι επιστήμονες; Μιλήστε ανοικτά στον γιατρό που θα επισκεφτείτε, ώστε να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις ημικρανίες με αποτελεσματικό τρόπο. Μια άλλη λύση, θα μπορούσε να είναι και η διακοπή, για ένα διάστημα τουλάχιστον, της παράνομης σχέσης, ώστε να ηρεμήσουν τα νεύρα και ο οργανισμός σας. Για όλους τους υπόλοιπους, «αμετανόητους», προμηθευτείτε αρκετά παυσίπονα και… βουρ στο ψαχνό!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης