Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει μια καθοριστική στιγμή στην εκστρατεία του, ενόψει των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου (ημέρα Τρίτη) μετά από μία κακή επίδοση στην πρώτη συζήτηση στο Long Island στα τέλη του προηγούμενου μήνα. Τώρα, ο μεγιστάνας των ακινήτων χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε μια ρεβάνς προκειμένου να αναβιώσουν οι ελπίδες του για προσπέραση της Χίλαρι Κλίντον .

Η δεύτερη προεδρική… κόντρα διεξάγεται δύο τετράγωνα μακριά από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις και θα περιλαμβάνει τρεις τακτικές συζητήσεις, ενώ όπως συμβαίνει με όλες τις συναντήσεις τέτοιου τύπου, το δεύτερο ντιμπέιτ θα διαρκέσει 90 λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συζήτηση αυτή τη φορά (ώρα έναρξης 04.00) όμως, γίνεται σε «Living Room».

Oι μισές από τις ερωτήσεις θα τεθούν από τους επόπτες του δεύτερου Ντιμπέιτ, Άντερσον Κούπερ και Μάρθα Ράντατζ και στο άλλο μισό της διαδικασίας θα συμμετάσχουν πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη αποφασίσει, ποιος υποψήφιος θα έχει την υποστήριξή τους την ημέρα των Αμερικανικών εκλογών.

Η διακομματική Επιτροπή για τις προεδρικές Συζητήσεις (CPD), δήλωσε ότι τα μισά από τα ερωτήματα στη δεύτερη συζήτηση θα τίθενται άμεσα από τους συμμετέχοντες πολίτες και το άλλο μισό της διαδικασίας, θα διεξαχθεί «με βάση τα θέματα του ευρύτερου δημοσίου συμφέροντος, όπως αντικατοπτρίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλες πηγές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε υποψήφιος θα έχει δύο λεπτά για να απαντήσει σε κάθε ερώτηση και ο συντονιστής θα είναι σε θέση να εντρυφήσει σε μια βαθύτερη συζήτηση για ένα επιπλέον λεπτό.

Νωρίτερα την εβδομάδα που πέρασε, η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι οι μέσοι όροι των ποσοστών από τις πέντε δημοσκοπήσεις λίγο πριν τη δεύτερη συζήτηση, έδιναν προβάδισμα στην Κλίντον σε 44,8 τοις εκατό έναντι 40,8 τοις εκατό του Τραμπ.

Οι περισσότεροι εκ των ψηφοφόρων, ανέφεραν ότι η Κλίντον κέρδισε την πρώτη συζήτηση, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Ο Tραμπ, από την άλλη παραπονέθηκε για το μικρόφωνό του κατά την πρώτη συζήτηση και η Επιτροπή αργότερα παραδέχθηκε ότι υπήρξε ένα πρόβλημα με τον ήχο του, που επηρέασε όπως φάνηκε τον τρόπο που ακουγόταν στην αίθουσα τηλεμαχίας.

Η συζήτηση έρχεται λίγες μέρες μετά τον τυφώνα Matthew που έπληξε εκατομμύρια ανθρώπους κατά μήκος του νότιου τμήματος της ανατολικής ακτής, συμπεριλαμβανομένων των βασικών κρατιδίων στο πεδίο της μάχης στη Φλόριντα.

Θυμίζουμε ότι από την πρώτη συζήτηση, οι «The New York Times» δημοσίευσαν μια έκθεση που έδειχνε ότι δεν έχει δηλωθεί ποσό της τάξεως των 916.000.000 $ από το 1995 κι έπειτα και που αφορά στις φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ, πράγμα που σημαίνει ότι έχει αποφύγει την καταβολή ομοσπονδιακών φόρων εισοδήματος για 18 και πλέον έτη σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Tραμπ έχει πει ότι δεν μπορεί να απελευθερώσει τις δηλώσεις του, επειδή έχουν τεθεί υπό έλεγχο αυτή τη στιγμή. Τίποτε βέβαια δεν απαγορεύει τη δημοσιοποίησή τους, με βάση τη νομοθεσία στις ΗΠΑ. 

Εντωμεταξύ νέες δηλώσεις με ταπεινωτικό περιεχόμενο για τις γυναίκες, του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών για το προεδρικό χρίσμα των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ είδαν το φως της δημοσιότητας την Κυριακή, λίγες ώρες πριν τη δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση με την αντίπαλό του, των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον. Στις συνεντεύξεις του, ο Τραμπ υποστηρίζει ότι πρέπει να αφήνεις τις γυναίκες μετά από μία συγκεκριμένη ηλικία και να βγαίνεις με μικρότερες.

Zougla.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης