Νέα προειδοποίηση προς τους εργαζόμενους της ΣΤΑΣΥ απηύθυνε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, κατηγορώντας παράλληλα όσους αντιδρούν στο ηλεκτρονικό εισιτήριο ότι θέλουν να συνεχιστεί η έκδοση πλαστών εισιτηρίων και καρτών.

Μιλώντας στην Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής ο κ. Σπίρτζης είπε ότι δεν θα υπάρξει ανοχή σε όσους θέλουν να συνεχιστεί η έκδοση πλαστών εισιτηρίων και καρτών και επανέλαβε ότι για τους υπαλλήλους που αρνούνται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να κάνουν τη δουλειά τους «υπάρχει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας και υπάρχουν οι πρόνοιες του πειθαρχικού δικαίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν σωματεία και συνδικαλιστές που θέλουν να πάει η κοινωνία παρακάτω, και αυτούς τους τιμούμε. Υπάρχουν και άλλοι που λειτουργούν με τον τρόπο που εξέθρεψε αρνητικά φαινόμενα. Αυτές τις ομάδες δεν θα τις καλύψουμε», σημείωσε και έκανε ειδική μνεία και στην έρευνα των εισαγγελικών Αρχών για τα πλαστά εισιτήρια στη ΣΤΑΣΥ. Αναφέρθηκε δε και στην εξάρθρωση κυκλώματος και τη σύλληψη εργοστασίου που τύπωνε πλαστά εισιτήρια.

«Δεν πρόκειται να χαριστούμε ούτε μία ημέρα για να αφήσουμε περιθώριο σε όσους συνεχίζουν να θέλουν να πουλιούνται πλαστές κάρτες και πλαστά εισιτήρια», επέμεινε.

Κατά τον υπουργό Μεταφορών, σήμερα το φαινόμενο των πλαστών καρτών και εισιτηρίων είναι πρόβλημα με απώλειες μεγαλύτερες στα έσοδα, από αυτές του φαινομένου της εισιτηριοδαφυγής.
Εξάλλου, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν στα κέντρα έκδοσης ηλεκτρονικών καρτών «για μια και μόνη φορά» για την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας, υπενθυμίζοντας ότι μέχρι τώρα έπρεπε να πηγαίνουν κάθε μήνα στα εκδοτήρια για τις συμβατικές τους κάρτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα, ήταν κατηγορηματικός ότι η ηλεκτρονική κάρτα δεν παραβιάζει κατά κανένα τρόπο τα προσωπικά δεδομένα, κοινώς δεν οδηγεί σε «φακέλωμα» των πολιτών, καθώς έχει προηγηθεί στενή και λεπτομερειακή συνεργασία με τη Αρχή Προστασία Προσωπικών Δεδομένων. «Δεν καταγράφεται και δεν παρακολουθείται πουθενά ποιος πολίτης, με ποια κάρτα, ανεβαίνει σε ποιον σταθμό ή ποιο μέσο χρησιμοποιεί ή πότε και που κατεβαίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σπίρτζης αναγνώρισε ότι υπήρξαν κάποια προβλήματα στο ένα από τα εννέα κέντρα που εκδίδουν ηλεκτρονικές κάρτες, ωστόσο υπογράμμισε ότι η διαδικασία θα προχωρήσει, αν και -όπως είπε- υπάρχουν αντιστάσεις για την εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα προτιμήσει να αναλάβει το πολιτικό κόστος, σε σχέση με τους πολίτες που θα σπεύσουν τις τελευταίες ημέρες να εκδώσουν την ηλεκτρονική τους κάρτα, και άρα θα υπάρξει μια ταλαιπωρία τεσσάρων – πέντε ημερών. Όπως είπε, είναι αυτό προτιμότερο από το να συνεχίσουν τη δράση τους τα δωμάτια των πλαστών εισιτηρίων και καρτών.

Καταλόγισε επίσης πολιτικές ευθύνες για το γεγονός ότι δεν προχώρησε ο διαγωνισμός για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, σημειώνοντας ότι ο σημερινός γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, ως πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, αν και είχε εκθέσεις στη ΣΤΑΣΥ για το πως πρέπει να προχωρήσει, δεν είχε για αρκετά χρόνια ανταποκριθεί στις εισηγήσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης