Για ακόμη μια φορά τα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας γίνονται… «μύλος», με αφορμή αυτή τη φορά τις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές και τα γεγονότα με το… φιάσκο της «Info Solutions». Το πρώην στέλεχος του κόμματος, Ευάγγελος Αντώναρος προβαίνει σε σημαντική καταγγελία αναφέροντας ότι «στις εσωκομματικές εκλογές υπήρξαν παρασκηνιακές μεθοδεύσεις που διευκόλυναν την επικράτηση του κ. Μητσοτάκη. Έχουμε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία!». Ισχυρίζεται επίσης ότι το κόμμα παραιτείται της αγωγής κατά της εταιρείας, αφού «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει ασφαλώς να στείλει στα δικαστήρια εκείνους που με μεθόδευση φρόντισαν να τον ευνοήσουν».

Η Νέα Δημοκρατία πάντως με ανακοίνωσή της διαψεύδει ότι έχει παραιτηθεί της αγωγής κατά της «Info Solutions».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφέρει η ιστοσελίδα Piperata.gr του Πάρι Κουρτζίδη:

«Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Καραμανλή και πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, αλλά και επιστήθιος φίλος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καταγγέλλει ευθέως τον τρόπο εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία του κόμματος, με αφορμή την αποκάλυψη στα Piperata.gr ότι «η ΝΔ παραιτήθηκε της αγωγής σε βάρος της σαμαρικής εταιρείας-“φάντασμα” που ευθύνεται για τον -τότε- γαλάζιο διασυρμό»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος ανήκει στους καραμανλικούς κι έχει διαγραφεί από τη ΝΔ, όπως υποστηρίζει σε ανάρτηση του στο Facebook: «Στις εσωκομματικές εκλογές υπήρξαν παρασκηνιακές μεθοδεύσεις που διευκόλυναν την επικράτηση του κ. Μητσοτάκη. Έχουμε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία!», αναφέρει χαρακτηριστικά, χωρίς να διευκρινίζει ποιούς υπαινίσσεται όταν μιλά στο πρώτο πληθυντικό πρόσωπο (έχουμε;), κι ενώ προφανώς αναφέρεται και στις περίπου 50.000 «ορφανές» ψήφους. [Όπως είχα αποκαλύψει, τρεις περίπου μήνες μετά την εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ, η αρμόδια επιτροπή δεν μπόρεσε να διασταυρώσει αυτές τις ψήφους, καθώς πρόκειται για «μαϊμού», αλλά είναι αξιοπερίεργο γιατί δεν καταγγέλθηκε το γεγονός -τότε- από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη].

Σήμερα, πάντως, ο Ευάγγελος Αντώναρος, όχι μόνον επιβεβαιώνει την αποκλειστική είδηση μου, εδώ στα Piperata.gr, αλλά σημειώνει ότι η ενέργεια αυτή είναι “λογική”: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει ασφαλώς να στείλει στα δικαστήρια εκείνους που με μεθόδευση φρόντισαν να τον ευνοήσουν»!

Και επιπλέον προσθέτει ξεκάθαρα: «Από τις πληροφορίες που έχω, κι εγώ, φαίνεται ότι η είδηση είναι αληθινή. Άλλωστε μέχρι στιγμής η Πειραιώς και ο Πρόεδρος της ποιούν την νήσσαν – όπως συμβαίνει κάθε φορά που δεν θέλουν να πάρουν θέση σε θέματα που καίνε…», γράφει αυτολεξεί, συμπληρώνοντας με νόημα: «Αλλά και τι να πουν, θα μου πείτε; Αφού εκείνη η εξέλιξη τότε, με το πολύ περίεργο παρασκήνιο, μόνο τον ίδιο ωφέλησε! Είναι δυνατόν να θέλει να στείλει στα δικαστήρια όσους -με μεθόδευση- φρόντισαν να τον ευνοήσουν; Και για να μη ξεχνιόμαστε: Έχει δεσμευθεί να παρέχει πλήρη κάλυψη’σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Για το κάθε τι μάλιστα. Γι’ αυτό… Αλλά ας μη συνεχίσω. Πάντως κάποιοι από μας ξέρουμε. Κι έχουμε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία!».

Υπενθυμίζω ότι οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου είχαν αναβληθεί, επειδή -κατά την επίσημη εκδοχή- η εταιρεία πληροφορικής «Info Solutions», που είχε αναλάβει τη συγκέντρωση-επεξεργασία των αποτελεσμάτων, δεν ετοίμασε εγκαίρως το αναγκαίο λογισμικό, ενώ μετά, όπως αποκαλύφθηκε ήταν εταιρεία-«φάντασμα», που σκανδαλωδώς επί πρωθυπουργίας Σαμαρά ελάμβανε αδικαιολογήτως απίστευτες αμοιβές από χρήματα του δημοσίου και των φορολογουμένων»!

Διαψεύδει η Νέα Δημοκρατία

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε στη συνέχεια η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με αφορμή κάποια δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο, η ΝΔ διευκρινίζει ότι ουδέποτε έχει παραιτηθεί από την αγωγή που έχει καταθέσει σε βάρος της εταιρείας “info solutions” η οποία είχε αναλάβει την ευθύνη των εσωκομματικών εκλογών το Νοέμβριο του 2015.

Η αγωγή της ΝΔ έχει οριστεί να εκδικασθεί τον Απρίλιο του 2019, ύστερα από αναβολή που προκάλεσε η αποχή των δικαστικών υπαλλήλων στις 14/12/2017».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης