Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Θεσσαλονίκης έπειτα από γλέντι γάμου στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου προέκυψε επιδημιολογική εστία κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα Voria.gr, το γλέντι, με περίπου 150 άτομα, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 25 Ιουλίου, στους Αμπελόκηπους. Με βάση πληροφορίες, την περασμένη Τρίτη αρκετά άτομα εμφάνισαν υψηλό πυρετό, ενώ αρχικά την Τετάρτη ένας εκ των καλεσμένων διεγνώσθη θετικός στην Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, την Πέμπτη, περισσότερα από 10 άτομα προσήλθαν στα επείγοντα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου παρουσιάζοντας πυρετό και ύποπτα συμπτώματα. Όλοι τους υπεβλήθησαν σε τεστ κορωνοϊού, από τους οποίους τουλάχιστον οι τρεις βγήκαν θετικοί.

Στη συνέχεια, όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Τουχτίδης, ανέφερε πως το βράδυ της Πέμπτης μετέβησαν στα επείγοντα του νοσοκομείου 12 άτομα από τον γάμο, με υψηλό πυρετό και ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού.

Όλοι τους ελέγχθησαν για κορωνοϊό και οι δέκα από αυτούς βγήκαν θετικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο από τα κρούσματα, μεταξύ των οποίων και ο γαμπρός, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου, από όπου ενδέχεται να λάβουν εξιτήριο έως αύριο.

Ο κ. Τουχτίδης υπογράμμισε τη σημασία να τηρούνται από όλους τα μέτρα των ειδικών και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ παράλληλα συνέστησε σε όσους δεν έχουν σοβαρό λόγο να μη μεταβαίνουν και να συνωστίζονται στα νοσοκομεία, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης