H αποκάλυψη ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, όπως αυτό της Pfizer, διαθέτουν μια μεμβράνη που προέρχεται από χοίρους, έχει προκαλέσει χιονοστιβάδα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο, ο οποίος εν μέσω πανδημίας καλείται να αποφασίσει αν τα σκευάσματα αυτά είναι «halal».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Νew Υοrk Post που αναμεταδίδεται από τα τουρκικά ΜΜΕ, υπάρχει πρόβλημα στον μουσουλμανικό κόσμο λόγω της παρουσίας αυτής της προστατευτικής μεμβράνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπροσθέτως, στο κίνημα της άρνησης των εμβολίων αυτών λόγω της ζωικής προέλευσης της «ένοχης» αυτής μεμβράνης, προστέθηκαν και οι φανατικοί ορθόδοξοι Εβραίοι, των οποίων η σχέση με το χοιρινό είναι εξαιρετικά απαγορευτική.

Στον χορό των αντιδράσεων, έχουν εμπλακεί πέρα από τους Ιμάμηδες, τους Μουλάδες και άλλους εκπροσώπους του Ισλάμ, και γιατροί και επιστήμονες, μουσουλμανικής καταγωγής, από διάφορα σημεία του κόσμου.

Λέγεται ότι σε ανακοινώσεις έχουν προβεί οι φαρμακευτικές εταιρείες. Εδώ ισχύει η γνωστή ρήση «όλα τα ‘χε η Μαριορή ο φερετζές της έλειπε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης