Μπορεί τον Ιούλιο του 2002 να σκότωσε, τεμάχισε και πέταξε στην παραλιακή λεωφόρο τα ανθρώπινα μέλη ενός ερωτικού αντίζηλου για τα «ματιά μιας γυναίκας» αλλά το 2021 ήταν πολλά τα πέντε χιλιάδες ευρώ από κάθε παράνομη διακίνηση μετανάστη για να τον αφήσουν ασυγκίνητο. Ο λόγος για έναν 57χρονο Παλαιστίνιο που κατηγορείται ότι είναι μέλος κυκλώματος το οποίο προμήθευε με πλαστά έγγραφα μετανάστες για να φύγουν από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας αεροδρομίου δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν του περνούσαν χειροπέδες ότι συνέλαβαν τον άνθρωπο που είχε βάλει μέσα σε δυο σακούλες σκουπιδιών το τεμαχισμένο πτώμα του ερωτικού συντρόφου της τραγουδίστριας και το είχε πετάξει στην λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου. Όπως είχε πει τότε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών «συναντήθηκαν με το θύμα στο διαμέρισμα της τραγουδίστριας στα Εξάρχεια, λογομάχησαν και τον σκότωσε με έναν μπαλτά. Στη συνέχεια τον τεμάχισε με ένα μαχαίρι και τον μετέφερε με το αυτοκίνητο του. Στο 62ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου ο δράστης υπέδειξε που είχε πετάξει το κεφάλι του θύματος». Στη συνέχεια καταδικάστηκε και όταν αποφυλακίστηκε άρχισε να ασχολείται με την νέα παράνομη δραστηριότητα του. 

Στις αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε το zougla.gr φαίνεται ο 57χρονος στους χώρους του αεροδρομίου να περιμένει έναν από τους «πελάτες» του κυκλώματος για να του παραδώσει τα έγγραφα για την «ελευθερία». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πριν από περίπου ένα μήνα η πληροφορία που έφτασε στο αεροδρόμιο έκανε λόγο για σπείρα μεταναστών που «δραστηριοποιούνταν στη διευκόλυνση εξόδου μεταναστών από τη χώρα μας προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».  

 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, «το κύκλωμα αναλάμβανε τη διευκόλυνση εξόδου του κάθε μετανάστη, υποστηρίζοντας όλα τα στάδια της διαδικασίας, από την κατάρτιση πλαστών εγγράφων για τον ίδιο ή την ανεύρεση γνησίου εγγράφου ατόμου που προσομοιάζει με το υπό διακίνηση άτομο (μέθοδος look alike ), τη μεταφορά του στον χώρου του Αερολιμένα και την υποστήριξη αυτού σε όλα τα επίπεδα ελέγχων εντός του Αερολιμένα με τη χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων, μέχρι την επιβίβαση του στο αεροσκάφος». Οι «υπηρεσίες» αυτές κόστιζαν πέντε χιλιάδες ευρώ με μεταφορά χρημάτων με τη μέθοδο «Hawala», αποφεύγοντας δηλαδή τη μεσολάβηση τραπεζικών ιδρυμάτων. 

Αρχηγός του κυκλώματος φέρεται να είναι ένα άτομο Συριακής καταγωγής με το ψευδώνυμο «Νίκο», ο οποίος συνομιλούσε με τους «πελάτες» μόνο μέσω εφαρμογής και γραπτών μηνυμάτων.  

Το πρωί της περασμένης Τετάρτης τα μέλη του κυκλώματος έφτασαν στο αεροδρόμιο για να παραδώσουν ένα ακόμα ταξιδιωτικό έγγραφο αλλά συνελήφθησαν λίγο πριν πετάξει ο ενδιαφερόμενος για Βαρκελώνη. Στο διαβατήριο Δανίας είχε τοποθετηθεί φωτογραφία που έμοιαζε με του νόμιμου κατόχου του και είχαν αλλάξει και την χρονολογία γέννησης. 

Συνελήφθησαν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και σε διάφορα σπίτια – καβάντζες στην Αθήνα, έξι μετανάστες, μέλη του κυκλώματος, ηλικίας 57, 27, 26, 26, 24 και 26 ετών. Συνελήφθη επίσης 39χρονος ξένης καταγωγής για παράβαση της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα από τα μέλη για να αποφεύγει τους αστυνομικούς ελέγχους χρησιμοποιούσε ένα ηλεκτρικό πατίνι το οποίο κατασχέθηκε. 

Από τις έρευνες στις συσχετιζόμενες οικίες βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: 

-8- διαβατήρια διαφόρων χωρών, 

-26- δελτία ταυτότητας διαφόρων χωρών, 

-3- άδειες διαμονής, 

-24- άδειες ικανότητας οδήγησης διαφόρων χωρών, 

-94- ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών, 

Visa , 

δελτίο αιτήσαντος ασύλου, 

-10- κάρτες επιβίβασης, 

-54- φωτογραφίες για δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο, 

αυτοκίνητο, 

ηλεκτρικό πατίνι, 

πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και 

το χρηματικό ποσό των -4.200- ευρώ 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης