Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης οι απεργοί του Σωματείου «Μαλαματίνα». Οι συμμετέχοντες έφτασαν στο ΥΜΑΘ, έχοντας στο πλευρό τους συνδικάτα και σωματεία, φοιτητικές οργανώσεις, κοινωνικές οργανώσεις και αλληλέγγυα μέλη της κοινωνία των πολιτών. Σύμφωνα με πληροφορίες θα παραδώσουν σχετικό ψήφισμα στο γραφείο του πρωθυπουργού που στεγάζεται στο Διοικητήριο.

Οι εργαζόμενοι στη Μαλαματίνα συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από τα γραφεία Ομοσπονδίας Τροφίμων-Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας που βρίσκονται στην οδό Φιλίππου, όπου αργότερα κατέφθασαν μέλη των Π.Α.Μ.Ε., Σ.Ε.Τ.Ε.ΠΕ., της κατάληψης Mundo Nuevo, αλλά και μέλη φοιτητικών συλλόγων, με κατεύθυνση προς τα δυτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς τ’ αφεντικά», φωνάζουν μεταξύ άλλων οι συμμετέχοντες, ενώ ένα από τα πανό τους αναγράφει «Νίκη στην απεργία στη «Μαλαματίνα»-Καμία απόλυση-Υπογραφή Σύμβασης Εργασίας».

Ομιλία στους συμμετέχοντες απηύθυνε από το μπαλκόνι των γραφείων της Ομοσπονδίας και φορώντας κολάρο ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στην Επιχείρηση Μαλαματίνα, Γιάννης Φραγγίδης, αναφέροντας πως «η κινητοποίηση αυτή δεν έχει χρώματα και κόμματα».

 

Οι συμμετέχοντες αναλυτικά, απαιτούν μεταξύ άλλων παύση κάθε δίωξης για τους εργαζόμενους στην εταιρεία «Μαλαματίνα», επαναπρόσληψη των 15 απολυμένων εργαζομένων στην εταιρεία, υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αλλά και αύξηση του αριθμού των εργαζομένων.

Πηγή: Grtimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης