Η γερμανική αστυνομία άρχισε να απομακρύνει τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι, στο πλαίσιο διαδήλωσης, απέκλεισαν τη σιδηροδρομική γραμμή που κινούταν ο εμπορευματικός συρμός, μεταφέροντας πυρηνικά απόβλητα στη βόρειο Γερμανία.

Η επιχείρηση για την απομάκρυνση των διαδηλωτών ξεκίνησε μετά τις 12.30 (01.30, ώρα Ελλάδος) στο Χάρλινγκεν», περίπου 15 χλμ μακριά από το Ντάνενεμπεργκ, τον τερματικό σταθμό του συρμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιχείρηση αναμένεται να διαρκέσει πολύ, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία στην κινητοποίηση κατά μήκους της σιδηροδρομικής γραμμής στο Χάρλινγκεν συμμετέχουν περίπου 3.000 άνθρωποι, ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές ο αριθμός αυτός ανέρχεται στους 5.000.

Οι αστυνομικοί είναι αναγκασμένοι να απομακρύνουν έναν προς έναν τους διαδηλωτές, ενώ η θερμοκρασία είναι εξαιρετικά χαμηλή στη διάρκεια της νύκτας. Ο συρμός έχει καθηλωθεί στο Ντάλεμπουργκ, όχι μακριά από το σημείο της κινητοποίησης.

Η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace και το συνδικάτο των αστυνομικών (DPolG) δεν απέκλεισαν την πιθανότητα να μπορέσει να ξεκινήσει σήμερα το πρωί ο εμπορευματικός συρμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη οι δύο πλευρές ήλθαν αντιμέτωπες για πολλές ώρες χθες κατά μήκους της σιδηροδρομικής γραμμής και η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση ροπάλων και αντλιών νερού. Αμφότερες οι πλευρές μετρούν τραυματίες, ενώ μία διαδηλώτρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Τραυματίες στις διαδηλώσεις για τα πυρηνικά απόβλητα, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010, 20:32

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης