Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, στην οποία πρώτο θέμα ήταν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Στη συνάντηση, η οποία ήταν προγραμματισμένη για χθες αλλά ακυρώθηκε λόγω των επεισοδίων, παρευρέθηκαν και οι κ.κ. Φ. Σαχινίδης, Γ. Μανιάτης και Θ. Μωραΐτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στη Βουλή, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως συζήτησαν για την «επόμενη ημέρα». Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος μίλησε για την ανάγκη μίας νέας αφετηρίας, προκειμένου η ελληνική οικονομία να βγει από το φαύλο κύκλο της ύφεσης. «Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο πρέπει να υποστηριχτεί από ένα νέο τραπεζικό σύστημα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Ο ελληνικός λαός βάζει πολλά λεφτά στις τράπεζες για να στηρίξει όχι μόνο τις καταθέσεις, αλλά και τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, για να υπάρξουν επενδύσεις, να υπάρξουν θέσεις εργασίας και αυτό πρέπει να το διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο», τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για ένα «σύμφωνο ρευστότητας με τις τράπεζες, ένα σύμφωνο ανασυγκρότησης με κάθε τράπεζα και ένα σύμφωνο ανάκτησης της αξίας των τραπεζών μέσα στην αγορά», γιατί όπως εξήγησε, «μόνο έτσι μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι αυτό που κάνουμε θα το νιώσει ο κάθε Έλληνας στη ζωή του», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι οι εποπτικοί μηχανισμοί, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί πρέπει να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης