Στα ημιτελικά του τουρνουά του Μπρισμπέιν προκρίθηκε ο Μάρκος Παγδατής, αφού επικράτησε με 2-0 σετ (6-3, 6-4) του Ζιλ Σιμόν.

Ο Κύπριος τενίστας (Νο.36) πραγματοποίησε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση επί αυστραλιανού εδάφους και βασιζόμενος στο πολύ καλό του σερβίς υπέταξε τον Γάλλο αντίπαλό του, που βρίσκεται στο Νο.16 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο 27χρονος αθλητής δεν πτοήθηκε στο πρώτο σετ, όταν έμεινε πίσω στο σκορ, και με δύο μπρέικ κατάφερε να προηγηθεί με 1-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο σετ με ψυχωμένο παιχνίδι, κράτησε το σερβίς του και, αφού έσπασε ένα του Σιμόν, έφτασε στη μεγάλη νίκη έπειτα από 81 λεπτά αγώνα. Έτσι πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην τετράδα του «Brisbane International».

Αντίπαλος του Μάρκου στον δρόμο για τον τελικό θα είναι ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, No.48 στον κόσμο. Ο 21χρονος Βούλγαρος λύγισε με 6-3, 6-2 τον Αυστριακό Γιούργκεν Μέλτζερ και έδειξε για άλλη μια φορά ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις οι δύο τενίστες έχουν από μία νίκη.

Την πρόκριση στα ημιτελικά πήρε και το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά, ο Άντι Μάρεϊ. Ο 25χρονος Βρετανός κέρδισε δύσκολα με 2-0 σετ (6-4, 7-6) τον Ουζμπέκο Ντένις Ιστόμιν και θα μονομαχήσει τώρα με τον Κέι Νισικόρι για μία θέση στον τελικό του τουρνουά. Ο Ιάπωνας ξεπέρασε το εμπόδιο του Αλεξάντρ Ντολγκοπόλοφ (6-4, 7-6), αποδεικνύοντας και αυτός ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανουδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης