Πήγα στη Δ.Ο.Υ. της περιοχής μου κι έκανα την εξής ανόητη ερώτηση:

«Ποια είναι η ιεραρχία στις δημόσιες οικονομικές εφορίες, ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω;»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τι ρωτάτε;» μου είπαν «Τι θέλετε;»

«Α, τίποτα το ασυνήθιστο… Ας υποθέσουμε ότι είμαι ένας επιχειρηματίας, που λέει ο λόγος, και θέλω να ξέρω σε ποιον απευθύνομαι ώστε να μη χάνω τα λεφτά μου και το χρόνο μου με… καθυστερήσεις, που ενδεχομένως να επιφέρουν στην εταιρεία μου οι διάφοροι τυπικοί έλεγχοι της Υπηρεσίας σας.»

Με κοίταξαν κάπως παράξενα. Κοιτάχτηκαν και μεταξύ τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ιεραρχία πώς έχει; Ποιος έχει την πιο μεγάλη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει σε θέματα φοροδιαφυγής, κλοπής του δημοσίου χρήματος και τα τοιαύτα; Δεν έχετε ακουστά την υπόθεση με τις 70 ή 80 επιχειρήσεις ενδυμάτων στη Θεσσαλονίκη, που συνεργάζονταν, αλλά σίγουρα δεν εργάζονταν, και η Φορολογία Ανωνύμων Εταιρειών, η Δ.Ο.Υ./ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, συστηματικά τους επέστρεφε κάθε τόσο  εκατομμύρια;»   

«Τι εννοείτε;» ρώτησαν καχύποπτα αυτή τη φορά.

«Ποιος από εσάς μπαίνει φυλακή, βρε παιδιά, όταν η Εφορία επιστρέφει το Φ.Π.Α. σε επιχειρήσεις που έχουν εικονική δραστηριότητα με πλαστά τιμολόγια;» ξαναρώτησα κάπως έντονα.

«Εξαρτάται…»

«Πάνε ιεραρχικά οι ευθύνες ή όχι;»

«Σίγουρα ο προϊστάμενος του Φ.Π.Α. φέρει την ευθύνη, αφού έχει υπογράψει το φύλλο επιστροφής Φ.Π.Α., αλλά βέβαια και ο έφορος της εφορίας…»

«Ξαναρωτώ λοιπόν: Η ιεραρχία πώς έχει; Από κάτω προς τα πάνω…».

Επιτέλους μου είπαν: Κάτω είναι οι ελεγκτές, πάνω ο προϊστάμενος Φ.Π.Α., πιο πάνω ο Έφορος και πάνω από αυτούς ο Επιθεωρητής. Πάει καλά.

Πες, λοιπόν, ότι γίνεται έλεγχος (όπως και έγινε δηλαδή) και διαπιστώνεται (όπως και διαπιστώθηκε δηλαδή) ότι  Βιοτεχνία Ετοίμων Ενδυμάτων, η λεγόμενη ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ή ΚΕΜ Α.Ε. ανήκε σε κύκλωμα εταιρειών, που με συστηματική υποστήριξη μέσα από την ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, μάσησε και έφαγε πολύ καλά τις επιστροφές του Φ.Π.Α.

Για τη συγκεκριμένη εταιρεία, όπως και για άλλες μαϊμούδες της περιόδου 1991-1994, υπέγραφε το ίδιο πρόσωπο, που υπηρετούσε τότε στην Δ.Ο.Υ./ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης ως Προϊσταμένη Τμήματος Φ.Π.Α.

Το επώνυμο της προϊσταμένης, αλλά και οι υπογραφές της κάτω από τις επιστροφές χρημάτων στις ψευτοεταιρείες, θυμίζει κάτι αμετανόητους… Μαυρογιαλούρους.

Σήμερα, η συγκεκριμένη κυρία Προϊσταμένη Τμήματος Φ.Π.Α. δεν βρίσκεται στη φυλακή παρέα με τους άλλους, που κρίθηκαν ένοχοι από τη Δικαιοσύνη, απεναντίας έχει προαχθεί από το 2005 σε Επιθεωρήτρια! Εμφανίστηκε ως μάρτυρας κατηγορίας άλλων στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης κι έπειτα… αναβαθμίστηκε. Ποιος ήταν το 2005 υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών;

Α, ναι, τέλος πάντων. Πάντως, ο σημερινός υφυπουργός, ο κ. Μπέζας, γνωρίζει πως η υπόθεση δεν έχει κλείσει – και δεν πρέπει να κλείσει –  γιατί οι επιστροφές Φ.Π.Α. σε μαϊμούδες συνεχίζονται. Γιατί όχι;…Ψηλά εσύ κι αγνάντευε. Η μαρίδα πληρώνει.

Με επίμονες ενέργειες πρόσωπα, που θίγονται άμεσα και θεωρούν ότι υψηλά ιστάμενοι, εγκέφαλοι της απάτης, με γερά κονέ και εκλεκτικές συγγένειες, κυκλοφορούν ελεύθεροι, αποσκοπούν στο να επαναληφθεί η έρευνα των Δικαστικών και Εισαγγελικών Αρχών και σε Β’ βαθμό ώστε μια πληρέστερη εκδίκαση της υπόθεσης να οδηγήσει στη φυλακή τους… Μαυρογιαλούρους.

Το ελληνικό δαιμόνιο πάντως είναι «αξιοθαύμαστο» στην κομπίνα.

Η ΒΑΝΕΣΑ Α.Ε. άκουσον εκεί τι έκανε: Μετά την είσπραξη του Φ.Π.Α. από τη Δ.Ο.Υ./ ΦΑΕ, τα ίδια πάγια, αντί να τεθούν σε διαρκή εκμετάλλευση, πουλήθηκαν στην ΚΕΜ Α.Ε. (επιχείρηση των ίδιων μετόχων με την ΒΑΝΕΣΑ Α.Ε.), η οποία με τη σειρά της τα προσκόμισε στη Δ.Ο.Υ./ ΦΑΕ και εισέπραξε και αυτή τον αναλογούντα στα τιμολόγια Φ.Π.Α. Δηλαδή για τα ίδια πάγια, χωρίς να καταβληθεί ο Φ.Π.Α. στο δημόσιο (από μιαν άλλη εταιρεία του κυκλώματος που δήθεν πτώχευσε… είναι μακριά η γαϊδούρα…), έγινε δυο φορές από το δημόσιο επιστροφή Φ.Π.Α.

(ΒΑΝΕΣΑ και ΚΕΜ Α.Ε.). Δηλαδή όχι απλώς κλέβανε, αλλά διπλο/τριπλο/πολλαπλοκλέβανε την Εφορία με την έγκριση της Προϊσταμένης Φ.Π.Α. τότε και σήμερα Επιθεωρήτριας.

Εύγε, παιδιά μου! Ούτε του Βατο…Παιδίου τέκνα να είσαστε.

Τώρα θα μου πείτε ότι εδώ κόσμος των Τραπεζών, των Μονών και των Εισαγγελέων χάνεται κάτω απ’ τα πόδια μας, με τέτοια θα ασχολούνται κυβέρνηση και Δικαιοσύνη; Ναι, με τέτοια γιατί αυτά τα τέτοια είναι που έχουν διαβρώσει ολοσχερώς την Οικονομία και τα Οικονομικά της Ελλάδας.

Και της Βόρειας και της Νότιας και της Νησιωτικής και των Αγίων… Ωραίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης